15 Απριλίου 2018

Ιάπωνας έφτιαξε γιγαντιαίο ρομπότ εμπνευσμένο από κινούμενα σχέδια

Το παιδικό όνειρό του να πιλοτάρει ένα γιγαντιαίο ρομπότ από το δημοφιλές ιαπωνικό franchise επιστημονικής φαντασίας Gundam υλοποίησε ο Ιάπωνας μηχανικός Μασαάκι Ναγκούμο.

Το δίποδο LW-Mononofu, ύψους 8,5 μέτρων και βάρους άνω των 7 τόνων,

κατασκευάστηκε στην Sakakibara Kikai, κατασκευάστρια αγροτικών μηχανημάτων. Μέσα στο ρομπότ βρίσκεται ένα πιλοτήριο με οθόνες και μοχλούς που επιτρέπουν τον έλεγχο των χεριών και των ποδιών του ρομπότ.

«Νομίζω πως αυτό μπορεί να μετατραπεί σε μια επιχειρηματική ευκαιρία» είπε στο Reuters ο 44χρονος Ναγκούμο, υπογραμμίζοντας τη δημοτικότητα του Gundam, που έχει βγάλει ταινίες, κόμικ, βιντεοπαιχνίδια κ.α. 



Η Sakakibara Kikai έχει αναπτύξει άλλα ρομπότ και μηχανήματα ψυχαγωγίας πέρα από τον βασικό τομέα δραστηριότητάς της (αγροτικός εξοπλισμός) και τα νοικιάζει σε τιμή περίπου 100.000 γεν (930 δολαρίων) την ώρα, για παιδικά πάρτι γενεθλίων κ.α. Η εταιρεία έχει φτιάξει διάφορα ρομπότ, από το ύψους 3,4 μέτρων Landwalker μέχρι το μικρό Kid's Walker Cyclops και το πυγμαχικό μηχάνημα MechBoxer- ωστόσο μεγαλύτερο όλων είναι το Mononofu, που μπορεί, μεταξύ άλλων, να κινεί δάχτυλα, να στρίβει το άνω μέρος του κορμού του, να προχωρά μπροστά και πίσω κ.α- αν και μπορεί να πιάσει ταχύτητα μόλις ενός χλμ/ ώρα. Ωστόσο, είναι «οπλισμένο» με ένα αεροβόλο που εκτοξεύει μαλακές μπάλες σε ταχύτητα 140 χλμ/ ώρα. 


«Ως εμπνευσμένο από anime (ιαπωνικά κινούμενα σχέδια) που μπορεί να χειριστεί κάποιος, νομίζω πως είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο» είπε ο Ναγκούμο.

Πηγή: naftemporiki.gr (13.4.2018)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου