16 Απριλίου 2018

Επιχείρησαν να ρίξουν το άγαλμα του Τρούμαν

Ενταση επικράτησε σήμερα κατά τη διάρκεια του αντιπολεμικού συλλαλητηρίου που πραγματοποιούν στο κέντρο της Αθήνας μαθητές και φοιτητές, ενάντια στη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

Μια ομάδα περίπου 40 διαδηλωτών αποκόπηκε από την πορεία και επιχείρησε να γκρεμίσει το άγαλμα του Χάρι Τρούμαν, επί της Λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου. Οι διαδηλωτές χρησιμοποίησαν σχοινιά, τροχό και σκάλα, ωστόσο επενέβησαν αστυνομικές δυνάμεις και κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης, ο βανδαλισμός απεφεύχθη. 


Σύμφωνα με την αστυνομία έγιναν δυο προσαγωγές ενώ οι διαδηλωτές αναφέρουν ότι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν. Έξω από τη ΓΑΔΑ έχουν συγκεντρωθεί διαδηλωτές, αλληλέγγυοι στους προσαχθέντες, που ζητούν την άμεση απελευθέρωσή τους. 


Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία και στο ύψος του υπουργείου Εξωτερικών πέταξαν αυγά στις κλούβες των ΜΑΤ.

Οι φοιτητές και οι μαθητές ζητούσαν να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ, καθώς επίσης και να δοθούν πόροι στην εκπαίδευση, αντί στη Συμμαχία.

Πηγές: kathimerini.gr , skai.gr

1 σχόλιο:

  1. Το άγαλμα του προέδρου των ΗΠΑ Χάρι Τρούμαν επισκέφθηκε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρει Πάιατ. Αναρτώντας τρεις φωτογραφίες, ο κ. Πάιατ σχολίασε μέσω twitter πως βρέθηκε αμέσως μετά την επίσκεψή του στο Αγιο Ορος στο σημείο που στέκεται το άγαλμα, το οποίο, όπως ανέφερε, συμβολίζει την «γενναιοδωρία των ΗΠΑ προς την Ελλάδα» κατά τη διάρκεια των πιο σκοτεινών χρόνων της. Πηγή: kathimerini.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή