18 Απριλίου 2018

Καμμένο χαρτί ο Πάνος Καμμένος;

Εντύπωση έκανε το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός πήγε στο Καστελλόριζο χωρίς τη συνοδεία του υπουργού Αμυνας. Ο Αλέξης Τσίπρας πήγε με Σινούκ στο νησί, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Αποστολάκη, και δυο-τρεις υπουργούς, ανάμεσά τους και ο κ. Πολάκης. Απουσίαζε όμως ο Πάνος Καμμένος.

Κάποιες απαντήσεις στο γιατί, βρίσκουμε σε σημερινό δημοσίευμα στο in.gr με τίτλο "Κρυφές δημοσκοπήσεις – κόλαφος για Καμμένο και κυβέρνηση", όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:


Καμμένο χαρτί είναι για το Μέγαρο Μαξίμου ο Πάνος Καμμένος καθώς πλέον τον θεωρούν μεγάλο «βαρίδι» που ωστόσο δεν μπορούν να ξεφορτωθούν. Οι κρυφές δημοσκοπήσεις που έχουν φτάσει στα χέρια του πρωθυπουργού, από συνεργάτες του, οι οποίοι γνωρίζουν από μετρήσεις της κοινής γνώμης, είναι εξαιρετικά απογοητευτικές.

Οι πολίτες όχι μόνο δείχνουν παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του υπουργού Αμυνας, αλλά και δείχνουν ότι κατηγορούν συλλήβδην την κυβέρνηση για αλλοπρόσαλλη εξωτερική πολιτική. Στέλνουν επίσης μηνύματα στο Μαξίμου ότι η υπόθεση των εθνικών θεμάτων, με τον τρόπο που γίνεται η διαχείρισή τους, ειδικά από τον κ. Καμμένο, κάνει μεγάλη ζημιά αντί να φέρνει όφελος, πληττοντας την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Το in.gr ρώτησε δημοσκόπους για το ποιοι ευνοούνται από την κυριαρχία των εθνικών θεμάτων στην επικαιρότητα. Ποιοι «τσιμπάνε» ποσοστά στην κοινή γνώμη από το πολεμικό κλίμα που επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες. Οι απαντήσεις εκπλήσσουν.

Οι ερευνητές λένε πως αυτοί που τσιμπάνε είναι οι «γνήσιοι» υπερπατριώτες, δηλαδή οι Χρυσαυγίτες που κερδίσουν 1 με 2 ποσοστιαίες μονάδες. Γνήσιοι εννοείται με την έννοια της μόνιμης ρητορείας με πατριδοκάπηλο χαρακτήρα που χρησιμοποιεί η Χρυσή Αυγή από τότε που κυριάρχησε στον ακροδεξιό χώρο.

Για τον Πάνο Καμμένο οι πολίτες πιστεύουν ότι δεν έχει σταθερές απόψεις κι ότι κυριαρχείται από σκοπιμότητες, οι οποίες και χαράσσουν κάθε φορά τη στρατηγική που ακολουθεί.

Ούτε βεβαίως η κυβέρνηση κερδίζει, παρ’ ότι σε κρίσιμες περιόδους για τη χώρα οι πολίτες έχουν την ανάγκη να κρατηθούν από την κυβέρνησή τους. Εκτιμούν ότι οι παλινωδίες της αποτελούν καθημερινό στοιχείο και ότι η έλλειψη εθνικής γραμμής συνεννόησης με τα άλλα κόμματα, κάνει ζημιά στη χώρα. 

Ισως τα ευρήματα που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση να αποτελούν και την αιτία για την απομόνωση του υπουργού Αμυνας.

Οργή υπάρχει όμως και από την πλευρά του Πάνου Καμμένου ο οποίος αντιλαμβάνεται το «άδειασμα» από το Μαξίμου, αλλά έχει πάντα στα χέρια του το πιο ισχυρό χαρτί. Κι αυτό δεν είναι άλλο από την πλειοψηφία που εξασφαλίζει στην κυβέρνηση… μέχρι τέλους. 

Πηγή: Στοχεία από in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου