6 Σεπτεμβρίου 2019

Τα «Ωραία» της Ημέρας 6.9.2019

Νίκη Κεραμέως: Η ιστορία πρέπει να αναπτύσσει την εθνική συνείδηση!

Μπόρις Τζόνσον: «Καλύτερα να με βρουν νεκρό σε χαντάκι» παρά να καθυστερήσω το Brexit! 

Το Brexit «διχάζει οικογένειες».

Η Νίκη Κεραμέως για την ιστορία

Η υπουργός παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο του Alpha για τις αλλαγές που ετοιμάζει η κυβέρνηση στο εκπαιδευτικό σύστημα και στα βιβλία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αναφερόμενη στην ιστορία, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Για εμάς η ιστορία δεν πρέπει να έχει κοινωνιολογικό χαρακτήρα, πρέπει να έχει ένα χαρακτήρα διαμόρφωσης εθνικής συνείδησης»... 


Ήταν μια δήλωση ιδιαίτερα ανησυχητική που θύμισε άλλες εποχές και ξεσήκωσε αντιδράσεις.
Παραθέτουμε μόνο την αντίδραση του συγγραφέα (κάποτε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τελευταία πολιτευτή της ΝΔ) Πέτρου Τατσόπουλου, ο οποίος απευθυνόμενος στην υπουργό, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα (facebook), αναφέρει: 
«Κυρία υπουργέ. Εμείς οι αφελείς νομίζαμε ότι μονάχα τα αυταρχικά καθεστώτα, τόσο της Δεξιάς όσο και της Αριστεράς, χρησιμοποιούν το μάθημα της Ιστορίας για να διαμορφώσουν εθνική ή όποια άλλη συνείδηση στους μαθητές. Εμείς οι αφελείς νομίζαμε ότι στις δυτικές κοσμικές δημοκρατίες το μάθημα της Ιστορίας αποσκοπεί στο να αφυπνίσει το ενδιαφέρον των μαθητών για την ιστορική έρευνα και, κατ' επέκταση, την ιστορική αλήθεια. Από κατηχητές και κατηχήσεις πήξαμε. Από πολίτες με γνώση και κρίση πάσχουμε. Ευχαριστώ».

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον 

Καλύτερα νεκρός σε χαντάκι!

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον μιλώντας μία ημέρα μετά την ήττα του στη Βουλή των Κοινοτήτων, η οποία ενέκρινε νομοσχέδιο που τον υποχρεώνει να ζητήσει από τις Βρυξέλλες αναβολή τριών μηνών, δήλωσε:  
«Καλύτερα να με βρουν νεκρό σε χαντάκι» παρά να αναβάλω την ημερομηνία του Brexit, πράγμα που προσπαθούν να τον αναγκάσουν να κάνει μέλη του κοινοβουλίου, ιδίως της αντιπολίτευσης, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο διαζυγίου με την ΕΕ χωρίς συμφωνία την 31η Οκτωβρίου. Παράλληλα επέμεινε ότι θα πρέπει να γίνουν εκλογές στα μέσα Οκτωβρίου για να αποφασίσει ο λαός.  Όπως είπε, "δεν θέλει καθόλου" να γίνουν εκλογές αλλά δεν βλέπει άλλη διέξοδο. 

Η δύναμη της εικόνας. Ήξερε τι έκανε ο Μπόρις Τζόνσον όταν επισκέφθηκε την φάρμα Darnford και έκανε μια βόλτα για τους φωτογράφους έναν τεράστιο ταύρο. Ηθελε να δείξει την δύναμη και την αποφασιστικότητά του στις κρίσιμες στιγμές που περνά η Βρετανία. Andrew Milligan/Pool via REUTERS

Το Brexit «διχάζει οικογένειες»

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον αναγνώρισε χθες ότι το Brexit «διχάζει οικογένειες», μετά την ανακοίνωση του αδελφού του Τζο ότι παραιτείται από τον υπουργικό του θώκο και τη βουλευτική του έδρα, με την επίκληση της «ανεπίλυτης» εσωτερικής σύγκρουσής του ανάμεσα στην πίστη «στην οικογένεια» από τη μια και «στο εθνικό συμφέρον» από την άλλη. 
Ο Μπόρις Τζόνσον παραδέχθηκε πως ο αδελφός του «δεν συμφωνεί μαζί μου σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση διότι είναι ζήτημα που προφανώς διχάζει τις οικογένειες - διχάζει τους πάντες». 
«Ευχαριστώ τον Τζο για όλη τη δουλειά που έκανε και την υποστήριξη που μας προσέφερε όσον αφορά το πρόγραμμά μας στο εσωτερικό», συμπλήρωσε. 
Εξήρε τον αδελφό του, που εκφράζει φιλοευρωπαϊκές θέσεις, ενώ τον χαρακτήρισε «εξαίρετο υπουργό».

Takis Ant για το afirimeno.com 
Με πληροφορίες από facebook.com, ΑΠΕ-ΜΠΕ και kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου