4 Οκτωβρίου 2014

Ο αντιφατικός κ. Φώτης Κουβέλης:

Αφηρημένες ...Σκέψεις 

Παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, μετά την συντριπτική ήττα του κόμματός του στις ευρωεκλογές, για να παραμείνει ...πρόεδρος. 

Πιο πριν, είχε ψηφίσει μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τα πιο σκληρά μέτρα λιτότητας και είχε στηρίξει την συγκυβέρνηση κόντρα "στο λαϊκισμό και αντιευρωπαϊσμό του ΣΥΡΙΖΑ, για να σώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία" (όπως ο ίδιος έλεγε), για να βρεθεί λίγους μήνες μετά, με πρόφαση το "μαύρο της ΕΡΤ", πολέμιος της συγκυβέρνησης.

Προτάθηκε πρόσφατα από την συγκυβέρνηση για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, για να απορρίψει την πρόταση, κατόπιν πολυήμερης ωρίμου σκέψης, ενδεχομένως για να την αποδεχθεί μετεκλογικά από τον ΣΥΡΙΖΑ όμως.

Είχε αποχωρήσει
, παλαιότερα, από τον ΣΥΡΙΖΑ, για να επιχειρεί πρόσφατα την ολική επαναφορά του στο ίδιο κόμμα, προσβλέποντας προφανώς σε μια σανίδα σωτηρίας...

Χθες μόλις, το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ, του ζήτησε να αποσυρθεί από την ηγεσία του κόμματος, να μην ξαναθέσει υποψηφιότητα ως πρόεδρος του κόμματος στην αυριανή ψηφοφορία (και να παραμείνει επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναλαμβάνοντας και τον τιμητικό τίτλο του Επιτίμου Προέδρου), εκείνος όμως (σύμφωνα με δημοσιεύματα) κατόπιν πολύωρης σκέψης αρνήθηκε.

Παραμένει γαντζωμένος στην προεδρία του υπό διάλυση κόμματος... ο αντιφατικός κ. Φώτης Κουβέλης. 

Το σκίτσο είναι του Πάνου Μαραγκού από το "Έθνος" 

Σχετική ανάρτηση: O μοιραίος κ. Φώτης Κουβέλης






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Ο Φώτης Κουβέλης επανεξελέγη πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, κατά την τελευταία ημέρα του συνεδρίου, με ποσοστό 68,34% (503 ψήφους), όπως ανακοίνωσε η Εφορευτική Επιτροπή. Ο έτερος υποψήφιος Δημήτρης Λουκάς συγκέντρωσε ποσοστό 21,01% (155 ψήφους), ενώ το 10,71% των ψηφισάντων (79 σύνεδροι) ψήφισαν λευκό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή