25 Φεβρουαρίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 25.2.2016

Aνακαλείται στην Αθήνα η Πρέσβης της Ελλάδας στη Βιέννη. Στην Αθήνα για διαβουλεύσεις ανακαλείται η Πρέσβης της Ελλάδας στη Βιέννη, με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά, προκειμένου να διαφυλαχθούν οι φιλικές σχέσεις μεταξύ των κρατών και των λαών της Ελλάδας και της Αυστρίας. 

Κλείνουν σταδιακά τα ευρωπαϊκά σύνορα, γεμίζουν τα hot spots, «έμφραγμα» στη χώρα με τους πρόσφυγεςΠάνω από δύο χιλιάδες πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά - Χιλιάδες Σύριοι και Ιρακινοί εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη - Πρόσφυγες επιχείρησαν να περάσουν τα Τέμπη με τα πόδια, ενώ αστυνομικές δυνάμεις τους εμπόδισαν -Επιστρέφουν στα Διαβατά οι πρόσφυγες που ξεκίνησαν για Ειδομένη. 

Συνάντηση υπουργών της ΕΕ για το προσφυγικό
«Μέτρα εάν δεν μειωθούν οι αριθμοί» υποστηρίζει η ολλανδική προεδρία. «Είναι η στιγμή της μεγάλης ευθύνης» τονίζει ο Δ. Αβραμόπουλος.

Στα 67 το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης και στο Δημόσιο. Στο 67ο έτος καθορίζεται το όριο ηλικίας, αντί του 65ου, για την υποχρεωτική αποχώρηση των δημοσίων υπαλλήλων από την υπηρεσία τους, με τροπολογία που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Τσίπρας στο «μπλόκο της Νίκαιας»: Να βρούμε λύσεις για τους αγρότες του μόχθου. 
Για ειλικρινής και παραγωγική συζήτηση κάνει λόγο το Μαξίμου - Μπούτας: Στο τραπέζι το αφορολόγητο - Παραμένουμε στα μπλόκα μέχρι να δούμε τον νόμο.

«Αφελής» που «μιλά σαν πολιτικάντης»!. Μήνυση για εξύβριση και δυσφήμιση υπέβαλε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνουσε βάρος του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Σταύρου Τσακυράκη με αφορμή επικριτικό σχόλιο του, στην προσωπική του ιστοσελίδα tsakyrakis.wordpress.com.

Συνταγματολόγοι κατά Θάνου για την μήνυση εναντίον Τσακυράκη. Την αμέριστη συμπαράστασή τους προς τον συνάδελφό τους κ. Σταύρο Τσακυράκη εκφράζουν με επιστολή τους 14 συνταγματολόγοι. Παράλληλα καλούν την πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Βασιλική Θάνου να αποσύρει «την νομικά αστήρικτη και σε κάθε περίπτωση ηθικά ελεγκτέα μήνυσή της» κατά του καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου.

Στουρνάρας: Ελαφρά ανάκαμψη από το β' εξάμηνο του 2016 με προϋπόθεση αξιολόγηση και μεταρρυθμίσεις. 
Νέο μήνυμα από τον διοικητή της ΤτΕ κατά την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης της τράπεζας. 

Κωνσταντοπούλου για εκβιαστές: «Πατριάρχης» ο Τσίπρας, «αρχιμανδρίτης» ο Παππάς. Στην ανάρτησή της τονίζει πως η αποκάλυψη «κυκλωμάτων μιντιακών επιθέσεων και κατά παραγγελία αγιογραφιών με δημόσιο χρήμα εκθέτει» τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Παππά, τους οποίους μαζί με τους κ. Μπενίση και Σπίρτζη καλεί να δώσουν εξηγήσεις. 

Συριακό: Ρωσική ανησυχία για «σχέδιο Β'» από ΗΠΑΤουρκία κατά Κούρδων για απόπειρα διαμελισμού της Συρίας. Ενώ πλησιάζει η δοκιμασία της παύσης πυρός δύο εβδομάδων από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, η Ρωσία εκφράζει «ανησυχία για αμερικανικές αναφορές περί σχεδίου Β'» σε περίπτωση αποτυχίας της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου