28 Φεβρουαρίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 28.2.2016

Κυβερνητική μελέτη «δείχνει» μείωση συντάξεων. Μελέτη που έχει η κυβέρνηση «φωτογραφίζει» μειώσεις κατά 300 εκατ. ευρώ στις επικουρικές, ενώ στο συρτάρι διατηρούνται σενάρια μείωσης κύριων συντάξεων, καθώς οι πρώτες μελέτες δείχνουν πως η «προσωπική διαφορά» είναι μεγάλη.

Αμεση σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για το προσφυγικό ζητά η ΝΔ. ην άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζητά η ΝΔ, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως δεν έχει κανένα σχέδιο και επισημαίνοντας πως δεν εμπιστεύεται τον πρωθυπουργό τον οποίο και χαρακτηρίζει «μοιραίο». 

Ειδομένη: Σε αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής προχώρησαν μετανάστεςΣε αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής, στην Ειδομένη, προχώρησαν πριν από λίγη ώρα, πρόσφυγες που διαμαρτύρονται ζητώντας να αρχίσει η ροή διέλευσης από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ.

Καταρρέει ο τουρισμός στα νησία του Αιγαίου λόγω προσφυγικού. Aμεσους κινδύνους για την εθνική οικονομία επιφυλάσσουν οι πιέσεις που δέχεται ο ελληνικός τουρισμός εξαιτίας των ανεξέλεγκτων προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών. Ακυρώσεις κρατήσεων στα ξενοδοχεία και πτήσεων και πτήσεων για την προσεχή σεζόν. 

Μουζάλας: Το ΝΑΤΟ μπορεί να μειώσει τις μεταναστευτικές ροές κατά 70%. Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή σήμερα ο Γιάννης Μουζάλας σημείωσε πως η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο θα μειώσει σημαντικά τις μεταναστευτικές ροές και υπογράμμισε πως ουδέποτε έβρισε την Αυστριακή ομόλογό του στη διάρκεια της συνόδου της περασμένης εβδομάδας. 

Χαλάρωση των όρων του ελληνικού προγράμματος εξετάζει το Βερολίνο. Υπό την πίεση του προσφυγικού το Βερολίνο εξετάζει, όπως όλα δείχνουν, ακόμα και την χαλάρωση των όρων του ελληνικού προγράμματος για να μπορέσει η Αθήνα να ανταποκριθεί καλύτερα στην διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Βενιζέλος: Ολέθριο ιστορικό λάθος η σύνδεση της εξωτερικής πολιτικής με την αξιολόγηση. Την άποψη ότι είναι "ολέθριο ιστορικό λάθος" η σύνδεση της εξωτερικής πολιτικής με την αξιολόγηση, διατύπωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠαΣοΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στο διεθνές Φόρουμ των Δελφών το πρωί της Κυριακής. "Ο ίδιος ο πρωθυπουργός θέλησε να συνδέσει τη διαθεσιμότητα για την υποδοχή προσφύγων με χαλάρωση στο Ασφαλιστικό" ανέφερε κ. Βενιζέλος. 

Φάιμαν: H Ελλάδα δρα σαν γραφείο ταξιδίων στο προσφυγικό. "Δεν κατανοώ πλέον την πολιτική των Ελλήνων. Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να δρα σαν γραφείο ταξιδίων και να στέλνει αλλού όλους τους πρόσφυγες. Η Ελλάδα υποδέχθηκε τον τελευταίο χρόνο 11.000 πρόσφυγες, ενώ εμείς 90.000. Αυτό δεν επιτρέπεται να επαναληφθεί" δήλωσε. 

Λεβέντης: Ο Τσίπρας θέλει οικουμενική και κάποιοι δεν τον αφήνουν για τις καρέκλες. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος του στη διαχείριση του προσφυγικού, τόνισε στο ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «Καλημέρα» σήμερα ο Βασίλης Λεβέντης.

Ανετη νίκη της Χίλαρι Κλίντον επί του Μπέρνι Σάντερς στη Νότια Καρολίνα. Μια εντυπωσιακά ευρεία νίκη επί του αντιπάλου της Μπέρνι Σάντερς πέτυχε το Σάββατο στη Νότια Καρολίνα η Χίλαρι Κλίντον, η οποία διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών, ώστε να είναι η υποψήφια του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. 

Ενας νέος φορολογικός «παράδεισος» αναδύεται στη χερσόνησο της Κριμαίας. Εχοντας καθεστώς ειδικής οικονομικής ζώνης, η χερσόνησος της Κριμαίας κατηγορείται ότι αποτελεί έναν καινούργιο φορολογικό παράδεισο, αλλά και ότι οι τράπεζες στο έδαφός της εμπλέκονται σε παράνομες τραπεζικές δραστηριότητες. 

ΗΠΑ: Σημαντική πτώση των πωλήσεων γερμανικών diesel αυτοκινήτων. Μετά το σκάνδαλο των καυσαερίων στην Volkswagen οι πωλήσεις των αυτοκινήτων με Diesel έπεσαν στις ΗΠΑ κατά περίπου 65% το Γενάρη (σε σχέση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους) για τη Mercedes και 62% για τη BMW. 

Στο «σφυρί» το σπίτι του Μιχαήλ Άγγελου. Στο «σφυρί» έχει βγει εδώ και περίπου ένα χρόνο το σπίτι του γλύπτη, ζωγράφου, αρχιτέκτονα και ποιητή της Αναγέννησης Μιχαήλ Άγγελου. Το σπίτι στο οποίο μεγαλούργησε ένας από τους σπουδαιότερους δημιουργούς στην ιστορία της τέχνης έχει τεθεί προς πώληση, με την αξία του να εκτιμάται στα 7,6 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου