20 Φεβρουαρίου 2016

Cinque Terre: Περιορίζουν τον αριθμό των τουριστών!

Σε μία εποχή που η οικονομική κρίση έχει «χτυπήσει» και στην Ιταλία όλες τις οικονομικές δραστηριότητες, μεταξύ αυτών και τον τουρισμό, μοιάζει παράλογο μία πόλη να αναζητά τρόπους να περιορίσει τον αριθμό των τουριστών που την επισκέπτονται.
Και όμως αυτό συμβαίνει στο φημισμένο τουριστικό θέρετρο Cinque Terre, που φιλοξενεί κάθε χρόνο πάνω από 2,5 εκατομμύρια τουρίστες, αριθμός που σύμφωνα με τις τοπικές αρχές είναι πολύ πιο πάνω από εκείνον που μπορεί να αντέξει η χωροταξία της περιοχής.

Το φημισμένο αυτό θέρετρο βρίσκεται στην Ιταλική Ριβιέρα, νοτιοανατολικά της Γένοβας, και αποτελείται από μία ομάδα πέντε χωριών (Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza και Monterosso), τα οποία είναι χτισμένα κυριολεκτικά πάνω στους βράχους, δίπλα στη θάλασσα. Με το πέρασμα των αιώνων οι κάτοικοι της περιοχής δημιούργησαν ένα πανέμορφο σύμπλεγμα μιας ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, με τα σπίτια κολλητά το ένα στο άλλο, με μικρά πανέμορφα στενά, όλα γεμάτα με τα χρώματα της Μεσογείου και την αύρα της Ριβιέρας. 


Στην προσπάθειά τους λοιπόν να μειώσουν τον τουρισμό, οι αρχές σχεδιάζουν να υιοθετήσουν έναν συγκεκριμένο αριθμό τουριστών ετησίως, οι οποίοι θα χρειάζεται να αγοράζουν ένα ειδικό εισιτήριο online πριν την επίσκεψή τους.

Ο Vittorio Alessandro, διευθυντής του Εθνικού Πάρκου της Cinque Terra, δήλωσε ότι μέχρι το καλοκαίρι θα πρέπει να έχουν ανακοινωθεί όλες οι λεπτομέρειες για το πόσοι τουρίστες και σε ποιά μονοπάτια μπορούν να περπατήσουν, ανάλογα πάντα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Είπε επίσης ότι οι κάτοικοι της περιοχής αναγνωρίζουν ότι πρόκειται για μία ανορθόδοξη απόφαση, αλλά επέμεναν ότι ήταν απαραίτητη. «Μοιάζει με μία εκκεντρική ιδέα, ιδίως την στιγμή που όλοι οι άλλοι αναζητούν τρόπους για να προσελκύσουν τουρίστες και να γεμίσουν τα δωμάτια. Όμως εμείς θα πρέπει να μειώσουμε τους τουρίστες μας σε ένα πιο βιώσιμο επίπεδο. Εκτός από τα δυσχέρειες που υπάρχουν με την χωροταξία δημιουργούνται και πολλά άλλα προβλήματα όπως και θέμα ασφάλειας των τουριστών» σημείωσε.

Πηγή: Με στοιχεία από www.protothema.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου