18 Φεβρουαρίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 18.2.2016

Σύγκρουση κορυφής για κλείσιμο συνόρων. Δύο ισχυρά «μπλοκ» θα βρεθούν αντιμέτωπα στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που αρχίζει σήμερα στις Βρυξέλλες. Από τη μια οι χώρες του Βίζεγκραντ, οι οποίες προωθούν το κλείσιμο των συνόρων της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ και τη Βουλγαρία. Αντίθετη είναι ομάδα δέκα κρατών, με επικεφαλής τη Γερμανία, που ρίχνουν το βάρος στην υλοποίηση της ευρωτουρκικής συμφωνίας.

Στις Βρυξέλλες, στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, ο Αλέξης Τσίπρας
Θετικά σχόλια από Γιούνκερ - Πιέσεις προς τον έλληνα πρωθυπουργό για περαιτέρω βελτίωση στη φύλαξη των ελληνικών συνόρων - Ακυρώθηκε η εντεκαμερής με την Τουρκία. 

MRB: Προβάδισμα ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ με 3,7%Η Νέα Δημοκρατία προηγείται στις τάσεις Φεβρουαρίου 2016 με ποσοστό 3,7% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, αφού καταγράφει ποσοστό 26,9%, έναντι 23,2% του κυβερνώντος κόμματος. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,6%, η Χρυσή Αυγή με 6,5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη/ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ με 5,7%, η Ενωση Κεντρώων με 4,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%, «Το Ποτάμι» με 2,6%, Λαϊκή Ενότητα 2,4% και τέλος ο ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α με 1,9%. 

Νταβούτογλου: Οι Κούρδοι του PKK πίσω από την επίθεση. Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι έχουν αναγνωριστεί οι δράστες της επίθεσης αυτοκτονίας με αυτοκίνητο στην Άγκυρα, τονίζοντας ότι την επίθεση έκανε μαχητής των Μονάδων Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG). Ο Νταβούτογλου ανακοίνωσε ότι έγιναν εννέα συλλήψεις μετά την επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του YPG με μέλη του PKK στην Τουρκία. 

Νέα έκρηξη στην Τουρκία με στόχο στρατιωτικό κομβόι το πρωί της Πέμπτης. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκρηξη σημειώθηκε στα νοτιοανατολικά της χώρας και πιο συγκεκριμένα στον αυτοκινητόδρομο του Ντιγιαρμπακίρ. Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας έκαναν λόγο για επτά νεκρούς και αρκετούς τραυματίες, χωρίς όμως να έχουν επιβεβαιωθεί οι πληροφορίες αυτές. 

Η «μάχη» του ΠρομαχώναΠερισσότερο από έναν μήνα συμπληρώνει το μπλόκο στον Προμαχώνα. Περισσότερα από 700 τρακτέρ παραμένουν στο τελωνείο του Προμαχώνα, κλείνοντας για μέρες τη διέλευση των φορτηγών προς και από τη Βουλγαρία, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές χιλιομέτρων.

Οι αγρότες αποκλείουν για έξι ώρες την Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης στον κόμβο των ΜικροθηβώνΜποτιλιάρισμα λόγω του αντι-μπλοκου των Βουλγάρων στον Προμαχώνα - Την Παρασκευή η συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό.

Η αύξηση φόρων μείωσε τα έσοδα. Παρά τον ορυμαγδό των φορολογικών μέτρων που εφάρμοσε η κυβέρνηση τον Ιούλιο, τα συνολικά έσοδα από άμεσους και έμμεσους φόρους του 2015 είναι μειωμένα κατά 610 εκατ. ευρώ συγκριτικά με το 2014. Σε σχέση με τους αρχικούς στόχους, υπολείπονται κατά 3,5 δισ. ευρώ.

ΕΛ.ΑΣ.: Μετακινήθηκε ο Μ. Σφακιανάκης, αποστρατεύτηκε ο Στ. Σταυρόπουλος. Μετακινήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο επί σειρά ετών επικεφαλής της, υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης. Παράλληλα, αποστρατεύεται ο μέχρι πρόσφατα διοικητής των Εσωτερικών Υποθέσεων, Σταύρος Σταυρόπουλος. 


Υπό παραίτηση ο υφυπουργός Υποδομών Π. Σγουρίδης. Μετά τις αντιδράσεις στις δηλώσεις του "περί παραπλάνησης των αγροτών" που καταλόγισε στον κ. Τσίπρα, αναγκάστηκε ο κ. Σγουρίδης να υποβάλει την παραίτησή του.

Θύελλα αντιδράσεων για την καρατόμηση του Μανώλη Σφακιανάκη από τη θέση του προϊσταμένου της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σημειώνεται ότι ο κ. Σφακιανάκης ήταν ο άνθρωπος που αναδιάρθρωσε τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία με αυτόν επικεφαλής πολλαπλασίασε τις επιτυχίες της. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υποστράτηγος δεν αποδέχεται την μετακίνηση και θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια. 

Νεκρός σε τροχαίο ο τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης. Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 08:20 στη λεωφόρο Βουλιαγμένης 18, στο ύψος του Ελληνικού, στο ρεύμα προς Αθήνα, όταν το τζιπ που οδηγούσε ο 33χρονος τραγουδιστής έφυγε από την πορεία του, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες και σε δέντρα και ανετράπη. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν και δύο γυναίκες που τραυματίστηκαν.

Πωλητήριο στο Χίλτον. Η Alpha Bank ξεκίνησε τις διαδικασίες πώλησης του ξενοδοχείου Χίλτον και οι υποψήφιοι επενδυτές έχουν προθεσμία έως τις 11 Μαρτίου για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους. Το ξενοδοχείο συμπλήρωσε φέτος 53 χρόνια λειτουργίας. 

Μείωση κατά 100 εκατ. ευρώ στον ELA για τις ελληνικές τράπεζες. Ανακοινώθηκε επίσημα από την Τράπεζα της Ελλάδος.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου