27 Φεβρουαρίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 27.2.2016

Αποχωρούν από τα μπλόκα οι αγρότες. Ομαλά εξελίσσεται από το πρωί η αποχώρηση των τρακτέρ από το μπλόκο των Τεμπών, μετά την απόφαση που έλαβαν την Παρασκευή οι αγρότες για αναστολή των κινητοποιήσεων τους, στην παρούσα φάση, αναμένοντας από την κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. 

Σαββατοκύριακο διαβουλεύσεων για άμεση έναρξη της αξιολόγησης. Εντατικές διαβουλεύσεις θα πραγματοποιηθούν εντός του Σαββατοκύριακου, προκειμένου να υπάρξει σύγκλιση μεταξύ δανειστών και Αθήνας. Τη Δευτέρα θα εξεταστεί εάν θα επιστρέψουν οι θεσμοί από εβδομάδα. 

Der Spiegel: «Ο καθένας για τον εαυτό του». «Ο καθένας για τον εαυτό του», είναι ο τίτλος εκτενούς δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel για την προσφυγική κρίση και κυρίως για τις μονομερείς αποφάσεις πολλών κρατών κατά μήκος της Βαλκανικής Οδού να κλείσουν τα σύνορά τους και τις συνέπειές τους για την Ελλάδα. 

SOS για τον τουρισμό στα νησιά. Ακυρώσεις κρατήσεων στα ξενοδοχεία και πτήσεων για την προσεχή σεζόν, αλλά και περικοπή δρομολογίων από εταιρείες κρουαζιέρας, αποτελούν τις πρώτες απτές επιπτώσεις σε νησιωτικούς προορισμούς που δέχονται υψηλές προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές. 

Η Εφορία θα ζητά αποδείξεις έως και για το 40% του εισοδήματος για το 2016. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Βήματος της Κυριακής, όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα έως 9.500 ευρώ (το αφορολόγητο όριο για μισθωτούς και συνταξιούχους) χρειάζονται αποδείξεις που αντιστοιχούν στο 15% του ετήσιου δηλωθέντος εισοδήματος. Όσοι έχουν εισόδημα από 9.501 έως 20.000 ευρώ χρειάζονται αποδείξεις ίσες με το 30%του ετήσιου εισοδήματος, ενώ όσοι έχουν εισόδημα πάνω από 20.000 ευρώ θα πρέπει να συγκεντρώσουν αποδείξεις ίσες με το 40%. 

OHE: Ανοίξτε τα σύνορα της Ευρώπης. Καταγγέλλει τους περιορισμούς διέλευσης προσφύγων και μεταναστών που επέβαλαν σήμερα η Αυστρία, η Σλοβενία, η Κροατία, η Σερβία και η πΓΔΜ, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι Μουν.

Τέθηκε σε ισχύ η εύθραυστη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην Συρία. Είναι η πρώτη φορά που οι μεγάλες δυνάμεις κατάφεραν να επιτύχουν τη διακοπή του εμφυλίου πολέμου και τα Ηνωμένα Έθνη ελπίζουν ότι η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει στην επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων για να τερματιστεί η σύρραξη. Μπαν Κι-μουν: Η εκεχειρία είναι η καλύτερη ευκαιρία για να μειωθεί η βία στη χώρα. 

Ισχυρή έκρηξη στην Καμπούλ. Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε σήμερα την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ, κοντά στο υπουργείο Άμυνας, μερικές ώρες μετά την επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας στην ανατολική επαρχία Κουνάρ που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 11 ανθρώπων.

Ποτάμι - Συνέδριο: Κοινοβούλιο του Κέντρου, πρότεινε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Εναν χώρο διαλόγου της βάσης χωρις τα ηγετικά στελέχη της παράταξης - Στο συνέδριο μίλησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Σημίτης - Αναμένονται οι ομιλίες της Φώφης Γεννηματά, του Γιώργου Παπανδρέου και του Θανάση Θεοχαρόπουλου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου