21 Φεβρουαρίου 2016

Δύτες ανέσυραν το γλυπτό «Φεγγάρι στην Ακτή», από τον βυθό του Θερμαϊκού

 Δύτες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης βούτηξαν το πρωί του Σαββάτου στα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου, μπροστά από το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς», για να ανασύρουν το γλυπτό «Φεγγάρι στην Ακτή» του καλλιτέχνη Παύλου Βασιλειάδη.

Το γλυπτό, μια βδομάδα πριν, το περασμένο Σάββατο, έγινε για ακόμα μια φορά στόχος βανδάλων, καθώς οι δράστες λύγισαν τον κορμό του. Λίγες ώρες αργότερα, οι άγνωστοι «αποτελείωσαν» το έργο τους καθώς φρόντισαν να πετάξουν το «Φεγγάρι» μέσα στη θάλασσα. 


Οι δύτες που βούτηξαν το πρωί στον Θερμαϊκό, αρχικά, εντόπισαν το «Φεγγάρι», στη συνέχεια το έδεσαν με ιμάντα, και το ανέλκυσαν με τη βοήθεια γερανού. Η όλη επιχείρηση κράτησε περίπου μισή ώρα και την επίβλεψη είχε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς. Το γλυπτό μεταφέρθηκε σε χώρο του δήμου Θεσσαλονίκης προκειμένου να επισκευαστεί.

Ψυχίατρος, ζωγράφος, γλύπτης, ένας καλλιτέχνης με πολύπλευρο ταλέντο, ο Παύλος Βασιλειάδης φιλοτέχνησε το «Φεγγάρι στην Ακτή», από ανοξείδωτο μέταλλο, επιζωγραφισμένο με χρώμιο, ύψους 3,8 μέτρων, το 1997, όταν η Θεσσαλονίκη ήταν Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. 

Πηγή: www.naftemporiki.gr 

Σχετική ανάρτηση:
Στον πάτο της θάλασσας το πολύπαθο Φεγγάρι της Θεσσαλονίκης


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου