24 Φεβρουαρίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 24.2.2016

(upd) Στη Διάσκεψη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στη Βιέννη κρίνεται το κλείσιμο των βορείων συνόρων της ΕλλάδαςΔεν προσκλήθηκαν η Ελλάδα και η Κομισιόν. Όπως ανακοινώθηκε από το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών,
η Διάσκεψη πραγματοποείται την Τετάρτη στη Βιέννη και σε αυτήν έχουν προσκληθεί οι υπουργοί Εσωτερικών και Εξωτερικών από τις χώρες: Αλβανία, Βοσνία, Βουλγαρία, Κόσοβο, Κροατία, Μαυροβούνιο, πΓΔΜ, Σερβία και Σλοβενία. Υπερασπίζεται τον αποκλεισμό της Ελλάδας ο αυστιρακός ΥΠΕΞ. 

Παρέμβαση Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για να ανοίξουν τα μπλόκα. Σύμφωνα με την παραγγελία της Εισαγγελέως του ανωτάτου δικαστηρίου, οι εισαγγελείς εφετών σε όλη την επικράτεια παραγγέλλονται να ασκήσουν ποινικές διώξεις για παρακώλυση συγκοινωνιών και με τη συνδρομή των κατά τόπους αστυνομικών δυνάμεων να ανοίξουν τους δρόμους.

Τηλεδιάσκεψη κορυφής Ομπάμα-Μέρκελ-Ολάντ-Κάμερον για την προσφυγική κρίση στο Αιγαίο. Την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης συζήτησαν οι ηγέτες ΗΠΑ, Γαλλίας, Γερμανίας και Βρετανίας σε τηλεδιάσκεψή τους, η οποία είχε ως κύριο θέμα το Συριακό. Οι τέσσερις ηγέτες εξέφρασαν την υποστήριξή τους σε αποστολή του ΝΑΤΟ και τη σημασία ελληνοτουρκικής συνεργασίας, ενόψει της οριστικοποίησης του επιχειρησιακού σχεδίου της Συμμαχίας. 

Σκληραίνουν την στάση τους οι αγρότεςΣυνεχίζουν τον αγώνα τους με μπλόκα και αποκλεισμούς. Απέρριψαν τις προτάσεις της κυβέρνησης. Aποκλεισμένα τα τελωνεία Προμαχώνα-Εξοχής. 

Ποινική δίωξη κατά Σταύρου Ψυχάρη. Τι απαντά ο ΔΟΛ. Για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία διώκεται ο εκδότης κ. Σταύρος Ψυχάρης, σχετικά με δάνειο που είχε λάβει από ιδιωτική τράπεζα προκειμένου να αγοράσει μετοχές του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ).Η χρηματοδότηση χορηγήθηκε νόμιμα, έχει εξασφαλίσεις και εξυπηρετείται κανονικά, απαντά ο ΔΟΛ. Oλόκληρο το άρθρο...

Ενα ατέλειωτο hotspot η Ελλάδα. Κλείνουν τα σύνορα, «έμφραγμα» στη χώρα με τους πρόσφυγες - 1.700 έφτασαν το πρωί της Τετάρτης στον Πειραιά - Ασφυκτικά γεμάτα όλα τα κέντρα υποδοχής 

Τσίπρας-Γκράντι: Οι μονομερείς ενέργειες δεν συμβάλλουν στη διαχείριση του προσφυγικού. Με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, κ. Φίλιππο Γκράντι συναντήθηκε το πρωί της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τον οποίο συζήτησαν τις τρέχουσες εξελίξεις του προσφυγικού ζητήματος. 

Εισβολή στην ΕΡΤ από τον Ρουβίκωνα. Μαύρο για δέκα λεπτά την Τρίτη το βράδυ στην ΕΡΤ, την ώρα του τηλεοπτικού δελτίου ειδήσεων, όταν 30 ατόμα μέλη της ομάδας Ρουβίκωνας εισέβαλαν στο στούντιο απαιτώντας να διαβαστεί ζωντανά η επιστολή τους, με αποτέλεσμα να διακοπεί το δελτίο και γενικότερα το πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης. 

Ουγγαρία: Δημοψήφισμα για τις υποχρεωτικές ποσοστώσεις προσφύγων ανακοίνωσε ο Ορμπάν. «Θεωρούμε ότι αν δεν λάβουμε την συγκατάθεση του λαού θα πρόκειται για κατάχρηση εξουσίας», υπογράμμισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, ο οποίος πάντως δεν διευκρίνισε πότε θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα. 

Ισπανία: Συμφωνούν στον σχηματισμό κυβέρνησης Σοσιαλιστές - Ciudadanos. Το σοσιαλιστικό PSOE κατέληξε σε προκαταρκτική συμφωνία με το κεντροδεξιό Ciudadanos -η οποία όμως δεν βγαίνει μαθηματικά εάν δεν απέχουν το Podemos ή το PP του Μαριάνο Ραχόι. Το Podemos επιμένει πως «τα νούμερα δεν βγαίνουν» ούτε έτσι, το PP του Ραχόι δείχνει πως δεν θα διευκολύνει το PSOE.

Ο Ντόναλντ Τραμπ νικητής και στη Νεβάδα. Ο Ντόναλντ Τραμπ αναδείχθηκε νικητής και στις προκριματικές εκλογές της Νεβάδα, πετυχαίνοντας την τρίτη συνεχόμενη νίκη του. 

Νησιά Φίτζι: Στους 42 οι νεκροί από τον κυκλώνα Ουίνστον. Θερίζει τα νησιά Φίτζι ο κυκλώνας Ουίνστον, ο οποίος άφησε πίσω του 42 νεκρούς, σύμφωνα με τις αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου