20 Φεβρουαρίου 2016

Άλλα λέγαμε και άλλα κάνουμε

Μπορεί να είναι "ηλιού φαεινότερον" αλλά η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν το αποδεχόταν. Σιγά-σιγά όμως στελέχη της αρχίζουν να το παραδέχονται. "Άλλα λέγαμε και άλλα κάνουμε" αναγκάζονται, συνήθως εμμέσως, να ομολογήσουν. Κάποιες φορές με κόστος. Τρεις χαρακτηριστικές περιπτώσεις κατά τις τελευταίες μέρες:

Ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών και ξάδερφος του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας, στην πρωινή εκπομπή του Mega, την Παρασκευή:
Γ. Τσίπρας: Άλλα λέγαμε πριν το Γενάρη του ‘15, άλλα αναγκαστήκαμε να συμφωνήσουμε, είχαμε μια ορισμένη υποχώρηση από τον Ιούλιο και μετά, αλλά σ’ αυτό ήμασταν καθαροί και φτάσαμε μέχρι τις εκλογές, και έχουμε τώρα μπροστά μας ένα ασφαλιστικό που νομίζω είναι ό,τι πιο κοντά στις ανάγκες του κόσμου, του πιο φτωχού κόσμου μέχρι τώρα.
Γ. Οικονομέας: Αυτό που λέτε σας τιμάει, «άλλα λέγαμε και άλλα κάναμε»…
Γ. Τσίπρας: Δεν είπα έτσι. Δεν είπα έτσι. Αυτά που λέγαμε πριν το Γενάρη του ’15 είναι διαφορετικά απ’ ότι υποχρεωθήκαμε να εφαρμόσουμε μετά τη συμφωνία του Ιουλίου… 
Πηγή: www.protothema.gr

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας, αναφερόμενος την Παρασκευή στον ΣΚΑΪ, τόσο στην εξάμηνη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης υπό τον Γιάνη Βαρουφάκη, όσο και την εμπλοκή του NATO στο Αιγαίο, στο προσφυγικό θέμα, το έθεσε πιο κομψά: 
Ο κ. Μπαλαούρας ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν κοροϊδέψαμε κανέναν, δεν είπαμε ψέματα, αλλά αναγκαστήκαμε να κάνουμε δυστυχώς μια αλλαγή στη στρατηγική μας». «Δεν μας βγήκε η εξάμηνη, σκληρή διαπραγμάτευση, ηττηθήκαμε και μας στρίμωξαν» παρατήρησε.
«Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία δουλειά με το προσφυγικό γιατί είναι μια πολεμική μηχανή» τόνισε. «Η κυβέρνηση, στριμωγμένη στον τοίχο, αναγκάστηκε να δεχθεί την παρέμβαση του ΝΑΤΟ, που συμφωνήθηκε ανάμεσα σε Μέρκελ - Ερντογάν». «Η στρατηγική μας απέναντι στο ΝΑΤΟ δεν άλλαξε, αναγκαστήκαμε να συμφωνήσουμε λόγω των πιεστικών συγκυριών» υποστήριξε ο κ. Μπαλαούρας. 
Πηγή: www.skai.gr 

Ο υφυπουργός Υποδομών, Παναγιώτης Σγουρίδης, μιλώντας την Τετάρτη σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης (Maximum 93,6) και αναφερόμενος στο θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων, μίλησε για "παραπλάνηση":
«Οι πολιτικοί δυστυχώς δεν κρίνονται από αυτά που κάνουν αλλά από αυτά που έλεγαν. Αν δεν τάξεις δεν σε ψηφίζει. Όταν σου μιλάει κάποιος ορθολογιστικά δεν είναι καλός. Επειδή είμαι παλιά καραβάνα και επειδή δεν φείδομαι των λόγων μου πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια. Αυτή είναι η αλήθεια».
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου εάν ο κ. Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες, έλαβε από τον υφυπουργό την εξής απάντηση:
«Όπως και ο προηγούμενος. Ζάππειο 1, Ζάππειο 2, Ζάππειο 3. Όπως τα λεφτά υπάρχουν...».
«Δηλαδή, τους παραπλάνησε ο Τσίπρας, όπως και ο Σαμαράς;» επέμεινε ο δημοσιογράφος με τον κ. Σγουρίδη να απαντά:
«Όπως ο Παπανδρέου, πριν κλπ...».
Στη συνέχεια ο κ. υφυπουργός αναγκάστηκε να υποβάλλει την παραίτησή του.
Πηγή: www.kathimerini.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου