24 Φεβρουαρίου 2016

Εισβολή στην ΕΡΤ από τον Ρουβίκωνα

Λ. Κανέλλη: Το μαύρο έχει πολλές αποχρώσεις

Μαύρο για δέκα λεπτά την Τρίτη το βράδυ στην ΕΡΤ, την ώρα του τηλεοπτικού δελτίου ειδήσεων, όταν 30 ατόμα μέλη της ομάδας Ρουβίκωνας εισέβαλαν στο στούντιο απαιτώντας να διαβαστεί ζωντανά η επιστολή τους, με αποτέλεσμα να διακοπεί το δελτίο και γενικότερα το πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης. 

Σημειώνεται, πως λόγω της συμπλήρωσης πενήντα χρόνων τηλεόρασης στη χώρα μας το δελτίο παρουσίαζε, μαζί με τον μόνιμο παρουσιαστή Πάνο Χαρίτο, η βουλευτης του ΚΚΕ και δημοσιογράφος Λιάνα Κανέλλη.

Ανακοίνωση για την εισβολή της ομάδας «Ρουβίκωνας» στο στούντιο της ΕΡΤ εξέδωσε η διοίκηση της εταιρείας, ενω η Λιάνα Κανέλλη προέβη σε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες δηλώσεις:

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΡΤ:
 
«Τα 50 χρόνια της ελληνικής τηλεόρασης γιορτάζει σήμερα η ΕΡΤ και σε αυτή τη γιορτή, εκτός από τους εξαίρετους προσκεκλημένους της, αποφάσισε να συμμετάσχει... απρόσκλητη ομάδα 25-30 αντιεξουσιαστών.
Εισήλθαν βιαίως στο στούντιο όταν η Λιάνα Κανέλλη, καλεσμένη του Πάνου Χαρίτου, μιλούσε για την επέτειο και διέκοψαν για περίπου δέκα λεπτά το δελτίο Ειδήσεων.
Το δελτίο συνεχίσθηκε κανονικά, αφού οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ διασφάλισαν τον χώρο εργασίας τους και την περιουσία της εταιρείας.
Η ΕΡΤ συνεχίζει και τις επόμενες ημέρες, με εκλεκτούς προσκεκλημένους, προσωπικότητες που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης». 

Οι δηλώσεις της Λιάνας Κανέλλη: 

Το μαύρο έχει τελικά πολλές αποχρώσεις και από αυτά που συνέβησαν, κατά την άποψή μου εξαιρετικά βίαια, σας καλώ όλους να σκεφτείτε και να αναρωτηθείτε, δημόσια και ιδιωτικά, τις ωφελείται; Κάποιος ωφελείται από τέτοιου είδους ενέργειες και εκεί πρέπει να ψάξετε τον ένοχο. 
50 χρόνια μετά, 40 χρόνια εγώ μετά στην τηλεόραση σε μια συμβολική διαδικασία, αναγκάστηκα να πω "διέβην τον Ρουβίκωνα"! 

Πηγή: Στοιχεία από www.cnn.gr και YouToube

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου