17 Φεβρουαρίου 2016

Υπό παραίτηση ο υφυπουργός Υποδομών Π. Σγουρίδης

Το να λες λοιπόν την αλήθεια, έστω και ένα μικρό μέρος αυτής, δεν συμβιβάζεται με την κατοχή κυβερνητικής θέσης! Προκαλείς οργή! Και στον απόηχο των αντιδράσεων οφείλεις να παραιτηθείς! Αυτό έγινε και στην περίπτωση του υφυπουργού Υποδομών, Παναγιώτη Σγουρίδη.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης (Maximum 93,6) και αναφερόμενος στο θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων, ο κ. Σγουρίδης είχε προχωρήσει στην ακόλουθη δήλωση*:
«Οι πολιτικοί δυστυχώς δεν κρίνονται από αυτά που κάνουν αλλά από αυτά που έλεγαν. Αν δεν τάξεις δεν σε ψηφίζει. Όταν σου μιλάει κάποιος ορθολογιστικά δεν είναι καλός. Επειδή είμαι παλιά καραβάνα και επειδή δεν φείδομαι των λόγων μου πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια. Αυτή είναι η αλήθεια».
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου εάν ο κ. Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες, έλαβε από τον υφυπουργό την εξής απάντηση:
«Όπως και ο προηγούμενος. Ζάππειο 1, Ζάππειο 2, Ζάππειο 3. Όπως τα λεφτά υπάρχουν...».
«Δηλαδή, τους παραπλάνησε ο Τσίπρας, όπως και ο Σαμαράς;» επέμεινε ο δημοσιογράφος με τον κ. Σγουρίδη να απαντά:
«Όπως ο Παπανδρέου, πριν κλπ. Άρα κάποια στιγμή, επειδή η χώρα έφτασε στο τέλος και επειδή αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε ένα επιτελικό υπουργείο που μιλάει μόνο για την επιχειρηματικότητα, ας ξαναβάλουμε μπροστά την επιχειρηματικότητα». 

Κατόπιν όλων αυτών και παρά την προσπαθειά του να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα όσα "περί παραπλάνησης των αγροτών" καταλόγισε στον κ. Τσίπρα, αναγκάστηκε να υποβάλλει την παραίτησή του.

* Τα στοιχεία των δηλώσεων από www.kathimerini.gr






yle="text-align: center;">

2 σχόλια:

  1. Χάρης Θεοχάρης στο twitter: "Σφακιανάκης-Σταυρόπουλος έφυγαν γιατί δούλευαν. Σγουρίδης γιατί είπε την αληθεια. Η φαυλότητα ΣΥΡΙΖΑ έχει και όρια. Ως πότε θα ανεχόμαστε;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεκτή έγινε σημερα η παραίτηση του υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Παναγιώτη Σγουρίδη από τον Αλέξη Τσίπρα, μετά από το σάλο που προκλήθηκε την περασμένη εβδομάδα από τις δηλώσεις του για τους αγρότες. Πηγή: ethnos.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή