29 Φεβρουαρίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 29.2.2016

(upd) Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών την Παρασκευή. Την Παρασκευή 4 Μαρτίου, τρεις ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε.-Τουρκίας, θα πραγματοποιηθεί το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον ΠτΔ. Ο κ. Τσίπρας θα επιχειρήσει στην επερχόμενη Σύνοδο να αντιστρέψει το κλίμα,
προαναγγέλλοντας ότι εάν δεν γίνουν σεβαστές οι συμφωνίες, η Ελλάδα δεν θα διστάσει να «μπλοκάρει» κάθε απόφαση της Ε.Ε.

Εκρηκτική η κατάσταση στην Ειδομένη. Με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα «απάντησαν» οι αστυνομικοί της ΠΓΔΜ στον πετροπόλεμο των προσφύγων που βρίσκονται στην Ειδομένη. Oι πρόσφυγες διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι ενώ βρίσκονται στον καταυλισμό περίπου 7.000 άτομα, οι ρυθμοί διέλευσης είναι πολύ αργοί. Καθιστική διαμαρτυρία στις σιδηροδρομικές γραμμές μπροστά στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ πραγματοποιούν εκατοντάδες πρόσφυγες, οι οποίοι προηγουμένως, σε κλίμα έντασης, είχαν ρίξει τη συρματένια περίφραξη των γραμμών. 

Η κυβέρνηση αναζητά χώρους φιλοξενίας για 120.000 πρόσφυγες και μετανάστες
Έκτακτη σύσκεψη για το προσφυγικό στο υπουργείο Εσωτερικών - Τι ζήτησαν οι υπουργοί από τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Καταυλισμοί προσφύγων σε όλη την Ελλάδα. Σε κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων διαμορφώνεται χώρος πλησίον του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον. Ήδη συνεργεία του στρατού πραγματοποιούν εργασίες διαμόρφωσης του χώρου, που έχει έκταση περίπου 70 στρέμματα, για να εγκατασταθούν σκηνές και υποδομές υγιεινής. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτοι πρόσφυγες θα εγκατασταθούν εκεί την προσεχή Παρασκευή.

Μέρκελ: «Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα στη μοίρα της». Μια εβδομάδα πριν το κρίσιμο Συμβούλιο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας η Μέρκελ υπερασπίστηκε με σθένος την ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό. Καταδίκασε την Αυστρία για τη μονομερή της στάση και υποσχέθηκε να στηρίξει την Ελλάδα. 

FT: «Η Ευρώπη γυρνάει την πλάτη της στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες». Στον κίνδυνο που υπάρχει να προκληθεί μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης ανθρωπιστικής φύσης στην Ελλάδα εξαιτίας της ενέργειας της Αυστρίας και των συμμάχων της στα Βαλκάνια να σφραγίσουν τα νότια σύνορά τους αναφέρεται άρθρο γνώμης που δημοσιεύτηκε στους Financial Times με τίτλο: «Η Ευρώπη γυρνάει την πλάτη της στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες».

Σήμερα κρίνεται η επιστροφή των δανειστών. Στη σημερινή συνεδρίαση του Euroworking Group κρίνεται η επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι αποστάσεις μεταξύ ΔΝΤ και Κομισιόν, καθώς και μεταξύ Αθήνας και πιστωτών, παραμένουν στα κρίσιμα θέματα. 

Στο 0,3% η ύφεση το 2015. Στο 0,3% διαμορφώθηκε η ύφεση το 2015, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, με τα οποία αναθεωρήθηκε η προηγούμενη εκτίμησή της, που έδειχνε ύφεση 0,7%. 

Μήνυμα στήριξης της Ελλάδας από τον Πάπα. Μήνυμα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα για τα όσα προσφέρει στην αντιμετώπιση του προσφυγικού θέλησε να στείλει ο Πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας χθες στους πιστούς μετά την καθιερωμένη λειτουργία της Κυριακής. 

Στις 16 Μαΐου ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις. Στις 16 Μαΐου θα ξεκινήσουν οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις των Ημερήσιων και Εσπερινών Γενικών Λυκείων, τόσο με το νέο, όσο και με το παλαιό σύστημα εξετάσεων. 

Καταργήσεις, συγχωνεύσεις τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ. Η νέα «Αθηνά» θα ακολουθήσει τα γερμανικά πρότυπα στο πλαίσιο καταργήσεων και συγχωνεύσεων τμημάτων ΑΕΙ - ΤΕΙ, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για «γερό ψαλίδι».

Η δύσκολη επιστροφή στο Αφγανιστάν. 135 Αφγανοί που είχαν φτάσει στη Γερμανία ως οικονομικοί μετανάστες επέστρεψαν στην Καμπούλ, στέλνοντας μήνυμα προς τους συμπατριώτες τους να μην ξεκινήσουν το ταξίδι για την Ευρώπη. «Το Αφγανιστάν τους χρειάζεται». Ήταν η πρώτη οργανωμένη πτήση επαναπροώθησης από τη Γερμανία προς το Αφγανιστάν. Όλοι επέστρεψαν οικειοθελώς, διεμήνυσε το αφγανικό υπουργείο που είναι αρμόδιο για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής σε ειδική συνέντευξη τύπου. 

Ιράν: η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Τα αποτελέσματα των εκλογών στο Ιράν δίνουν ένα σαφές μήνυμα: οι πολίτες θέλουν μεταρρυθμίσεις. Κι οι σκληροπυρηνικοί οφείλουν να σεβαστούν το αποτέλεσμα, σχολιάζει ο Γιασμίντ Φαρουχί από τη Deutsche Welle. 

Κίνα: Απολύει 1,8 εκατ. εργαζόμενους! Η Κίνα αναμένει ότι θα προχωρήσει σε απολύσεις 1,8 εκατ. εργαζομένων στους τομείς του άνθρακα και του χάλυβα, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλει το Πεκίνο να μειώσει τη βιομηχανική υπερπαραγωγή, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ανθρωπίνων Πόρων και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιν Ουέιμιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου