21 Φεβρουαρίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 21.2.2016

Απόφαση - βόμβα ακυρώνει μνημονιακές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Η απόφαση δικαιώνει συνταξιούχο γιατρό του ΕΣΥ και εφόσον εφαρμοσθεί πλήρως το κόστος αποκατάστασης των αποδοχών των ιατρών του ΕΣΥ θα φτάσει τα 220 εκ ευρώ. Εκκρεμούν αποφάσεις επί της αντισυνταγματικότητας των περικοπών και σε άλλους συνταξιούχους ειδικού μισθολογίου καθώς και για την εισφορά αλληλεγγύης. 

Συσκέπτονται οι αγρότες στη Νίκαια - Για το Μαξίμου ετοιμάζονται στα Τέμπη. Νέα πανελλαδική σύσκεψη συγκαλούν σήμερα οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στις θέσεις τους και να κλιμακώσουν ακόμη περισσότερο τον αγώνα τους, την ώρα που οι εκπρόσωποι του μπλόκου των Τεμπών ετοιμάζονται για το αυριανό «ραντεβού» με τον Πρωθυπουργό.

Αμετακίνητοι στα αντι-μπλόκα οι Βούλγαροι οδηγοί. Στα αντι-μπλόκα που έχουν στήσει επί βουλγαρικού εδάφους παραμένουν οι Βούλγαροι οδηγοί φορτηγών εμμένοντας στο αίτημά τους για απόσυρση των τρακτέρ από τα μπλόκα στα τελωνεία Προμαχώνα και Εξοχής.

Δύτες ανέσυραν το γλυπτό «Φεγγάρι στην Ακτή», από τον βυθό του Θερμαϊκού. Δύτες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης βούτηξαν το πρωί του Σαββάτου στα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου, μπροστά από το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς», για να ανασύρουν το γλυπτό «Φεγγάρι στην Ακτή» του καλλιτέχνη Παύλου Βασιλειάδη. 

Ν. Παρασκευόπουλος: Έχουμε γενικό πρόβλημα βραδύτητας της ελληνικής Δικαιοσύνης Στο γενικότερο πρόβλημα βραδύτητας της ελληνικής Δικαιοσύνης απέδωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, την επικείμενη αποφυλάκιση του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά.


Συρία: Τουλάχιστον 46 νεκροί από τη διπλή επίθεση στην Χομς. Τουλάχιστον 46 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη διπλή βομβιστική επίθεση, με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, στην πόλη Χομς της κεντρικής Συρίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH). Κατά την ίδια πηγή, δεκάδες άλλοι άνθρωποι τραυματίσθηκαν από τις επιθέσεις. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η πλειονότητα των θυμάτων ήταν πολίτες. 

Προς πρόωρες εκλογές οδεύει η Ουκρανία.Δύο χρόνια μετά την άνοδο του Αρ. Γιατσένιουκ στην πρωθυπουργία, η Ουκρανία βρίσκεται και πάλι σε σημείο καμπής. Η αποχώρηση δύο κομμάτων από την κυβέρνηση δρομολογεί νέες εκλογές σε μια χώρα που ταλανίζεται από κρίσεις. 

Ερντογάν: Νόμιμη άμυνα οι βομβαρδισμοί κατά των Κούρδων .Η Τουρκία επιφυλάσσεται κάθε δικαιώματος να πραγματοποιεί κάθε είδους στρατιωτική επιχείρηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τις τρομοκρατικές απειλές, τόνισε ο πρόεδρος της χώρας σε σημερινή του ομιλία στην Κωνσταντινούπολη.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου