19 Φεβρουαρίου 2016

Βραβεία World Press Photo 2016

Ανακοινώθηκαν τα βραβεία του διαγωνισμού World Press Photo 2016. O Αυστραλός φωτογράφος Warren Richardson ανακηρύχτηκε νικητής του φωτογραφικού διαγωνισμού World Press Photo, για το 2015 για την ασπρόμαυρη φωτογραφία με τίτλο «Ελπίδα για μια νέα ζωή». 

O Αυστραλός φωτογράφος Warren Richardson ανακηρύχτηκε νικητής του φωτογραφικού διαγωνισμού World Press Photo, για το 2015, καθώς τιμήθηκε με το βραβείο «World Press Photo of the Year». Στη φωτογραφία (επάνω αριστερά) απεικονίζεται ένα μωρό που περνάει από χέρι σε χέρι, κάτω από τα συρματοπλέγματα των συνόρων μεταξύ της διάβασης Χόργκος στη Σερβία και αυτής στο Ρόζκε της Ουγγαρίας. Η φωτογραφία λήφθηκε στις 28 Αυγούστου 2015.
EPA / WARREN RICHARDSON / WORLD PRESS PHOTO / HANDOUT


Ο Αυστραλός φωτογράφος Rohan Kelly τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Nature» με την παραπάνω φωτογραφία, στην οποία απεικονίζεται ένα «τσουνάμι από σύννεφα» να πλησιάζει την παραλία Μπόνταϊ του Σίδνεϊ, στις 6 Νοεμβρίου 2015.
EPA / ROHAN KELLY / HANDOUT


Φωτογραφία του Αυστριακού Christian Walgram για το πρακτορείο GEPA. Η φωτογραφία, που κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Sports», απεικονίζει τον Τσέχο αθλητή Ondrej Bank να χάνει την ισορροπία του σε κατάβαση που πραγματοποίησε στα πλάισια του FIS World Championships in Beaver Creek, στις 15 Φεβρουαρίου 2015.
EPA / CHRISTIAN WALGRAM / GEPA PICTURES / HANDOUT 


Ο Ρώσος φωτογράφος Sergey Ponomarev τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «General News, Stories» με μια σειρά φωτογραφιών στην οποία περιλαμβάνεται και η παραπάνω που απεικονίζει μια βάρκα με πρόφυγες και μετανάστες να φτάνει στο χωριό Σκάλα της Λέσβου. 
EPA / SERGEY PONOMAREV / WORLD PRESS PHOTO / HANDOUT


Πηγή: www.naftemporiki.gr 18.02.2016
Δείτε και τα υπόλοιπα βραβεία στο: 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου