29 Φεβρουαρίου 2016

Π. Τατσόπουλος: «Ο Τσίπρας είναι η Αλίκη της Αριστεράς»

«Εχει καθαρό πρόσωπο, χαμογελάει, είναι σαν την Αλίκη Βουγιουκλάκη, το καλό παιδί που δεν το βλέπει κανείς ανταγωνιστικά... είναι η Αλίκη της Αριστεράς. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι έξυπνος. Δεν έχει στρατηγική σκέψη αλλά είναι εξαιρετικός τακτικιστής. Μπορεί να κερδίζει εκλογές μέχρι να πεθάνει, κι ας καταστρέφεται η χώρα... Τώρα όμως βλέπω (στον Τσίπρα) έναν οπορτουνιστή παραδομένο στον λαϊκισμό» αναφέρει ο Πέτρος Τατσόπουλος σε συνέντευξή του, στην Καθημερινή.

Ένα απόσπασμα σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, από τη συνέντευξή του στη Γιούλη Επτακοίλη, με αφορμή το νέο βιβλίο του, το «Ημουν κι εγώ εκεί» (εκδ. Μεταίχμιο) όπως τιτλοφορείται, στη συνέχεια:

"Κεφάλαιο Αλέξης Τσίπρας. Πώς ήταν στην πρώτη συνάντηση στο «ρετιρέ» και πώς τον βλέπει σήμερα; 
«Συνάντησα έναν συμπαθητικό άνθρωπο που σε κάνει να παραγνωρίζεις τα ελαττώματά του, παρόλο που φαίνονται, όπως και η απαιδευσιά του. Εχει καθαρό πρόσωπο, χαμογελάει, είναι σαν την Αλίκη Βουγιουκλάκη, το καλό παιδί που δεν το βλέπει κανείς ανταγωνιστικά, όπως έβλεπαν οι γυναίκες τη Λάσκαρη και τη Μερκούρη, το συμπαθούν όλοι. Είναι η Αλίκη της Αριστεράς. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι έξυπνος. Δεν έχει στρατηγική σκέψη αλλά είναι εξαιρετικός τακτικιστής. Μπορεί να κερδίζει εκλογές μέχρι να πεθάνει, κι ας καταστρέφεται η χώρα. Οταν τον γνώρισα όμως, δεν ήταν ο λαϊκιστής που βλέπω τώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας –που σε μεγάλο ποσοστό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ– στην αρχή είχαν μια χλιαρή, θα έλεγα ενοχική σχέση με τον λαϊκισμό. Δεν συζητούσαμε καθόλου το ενδεχόμενο συνεργασίας με ένα ακροδεξιό και λαϊκίστικο κόμμα όπως οι ΑΝΕΛ. Οσο πέρναγε ο καιρός, τον έπεισαν ότι το παιχνίδι στην Ελλάδα το κερδίζει μόνο ο λαϊκισμός. Γι’ αυτό τώρα βλέπω έναν οπορτουνιστή παραδομένο στον λαϊκισμό».

Για τι θα κατηγορούσε περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ; 
«Για τον μανιχαϊστικό διαχωρισμό που έχτισε, το μνημόνιο - αντιμνημόνιο όπου όποιος ήταν με το αντιμνημόνιο ήταν καλός, κι ας ήταν ακροδεξιός ή αντισημίτης.
Επειτα από ένα σημείο, δεν τους ένοιαζε τίποτα πια... Το μεγάλο κακό για μένα, που στην ουσία διαστρέβλωσε όλο το κοινοβουλευτικό παιχνίδι στην Ελλάδα, ήταν η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ. Οχι μόνο γιατί παντρεύτηκαν δύο λαϊκισμοί, αλλά διότι αυτή η συνεργασία έδειξε με τον πιο κραυγαλέο τρόπο ότι η ηθική στην πολιτική δεν έχει καμία σημασία. Σε ένα αυριανό κατηγορητήριο εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ θα έλεγα επίσης ότι, με τον τρόπο του, επανέφερε στο παιχνίδι τη Χρυσή Αυγή. Μας έλεγε ότι είναι το ανάχωμα των φασιστών, με τον τρόπο του όμως, ήταν ο προθάλαμός τους».

«Στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατούσε ένα είδος ανάποδης αριστείας», προσθέτει ο Πέτρος Τατσόπουλος. «Υπάρχει ένα παιχνίδι από τα πολλά της πόκας που λέγεται μιζέρια. Ενώ σε όλα τα παιχνίδια πόκας κερδίζει όποιος έχει το καλύτερο φύλλο, στη μιζέρια κερδίζει όποιος έχει το χειρότερο...
».

Πηγή: www.kathimerini.gr

1 σχόλιο: