22 Φεβρουαρίου 2016

Με τις δυο και τρεις συντάξεις των βουλευτών τι θα γίνει;

Ήταν και εξακολουθεί να είναι πρόκληση στην Ελλάδα της κρίσης, όπου οι αλλεπάλληλες περικοπές των συντάξεων εφαρμόστηκαν με "συνέπεια" από όλες τις κυβερνήσεις, να υπάρχουν βουλευτές και αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης που εξακολουθούν να λαμβάνουν δυο και τρεις συντάξεις.  

Το θέμα θέτει με επίκαιρη ερώτηση την οποία κατέθεσε προς τον υπουργό Εργασίας ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης. 

Στην ερώτησή του ο κ. Τριανταφυλλίδης, αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι «η ιδιότητα του βουλευτή από τη Νομοθεσία πληρώνεται ως αποζημίωση και για όσο χρόνο διαρκεί η άσκηση του βουλευτικού λειτουργήματος και αποτελεί πρόκληση και ταυτόχρονα εύλογη η απαίτηση, η πολιτεία να ζητήσει από τους προαναφερόμενους, να επιλέξουν να λαμβάνουν μια σύνταξη ή τη βουλευτική τους ή την επαγγελματική τους».

«Με δεδομένη την πενταετή βασανιστική πορεία των Ελλήνων πολιτών στο μονοπάτι του μνημονιακού κανιβαλισμού, το ζήτημα των βουλευτικών προνομίων εύλογα έρχεται και επανέρχεται ως η αναγκαία και επιβεβλημένη προσαρμογή των εκπροσώπων του Έθνους σε όσα δραματικά ζει και βιώνει επιχειρώντας να επιβιώσει ο ελληνικός λαός» προσθέτει ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον υπουργό Εργασίας να πληροφορηθεί «πόσες είναι οι διπλές και τριπλές συντάξεις που χορηγούνται σε βουλευτές και τοπικούς άρχοντες (νομάρχες, δημάρχους κοινοτάρχες) και εάν προτίθεται η κυβέρνηση με σχετική ρύθμιση στο νέο ασφαλιστικό νόμο να θεσπίσει την υποχρέωση στους βουλευτές και τοπικούς άρχοντες να επιλέξουν άμεσα να λαμβάνουν μία σύνταξη ή την βουλευτική τους ή την επαγγελματική τους και όχι και τις δύο;» 

Αναμένομε τη συνέχεια... 

Πηγή: Με στοιχεία από το www.ethnos.gr 22.02.2016


yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Η συνέχεια: Με αφορμή ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τριανταφυλλίδη, μέσω της οποίας ουσιαστικά ζητείτο να «κοπεί» η βουλευτική σύνταξη και για τους παλαιούς βουλευτές, ο υφυπουργός Εργασίας κ. Αν. Πετρόπουλος μιλώντας για το σύνολο των συνταξιούχων που λαμβάνουν σύνταξη από περισσότερες της μίας πηγές, σημείωσε ότι οι πολλαπλές θα διατηρηθούν. Aπλώς το ανώτατο πλαφόν θα μειωθεί από 3680 ευρώ που είναι σήμερα, στα 3088 ευρώ (για τις πολλαπλές) και στα 2773 ευρώ για τη μία σύνταξη. Πηγή: kathimerini.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή