23 Φεβρουαρίου 2016

Οι πόλεις με την υψηλότερη ποιότητα ζωής στον κόσμο

Την κορυφή της κατάταξης ανάμεσα σε 230 μητροπόλεις του κόσμου κατέλαβε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά η Βιέννη, καθώς ανακηρύχθηκε ως η πόλη με την υψηλότερη ποιότητα ζωής σε παγκόσμια κλίμακα, σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων επιχειρηματιών «Mercer».

Η πρωτεύουσα της Αυστρίας άφησε πίσω της τη Ζυρίχη, η οποία κατέλαβε τη δεύτερη στην κατάταξη, ενώ ακολουθούν το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, το Μόναχο της Γερμανίας και το Βανκούβερ του Καναδά.

Η Αθήνα βρίσκεται στην 87η θέση, ανάμεσα σε Κουάλα Λουμπούρ (Μαλαισία, 86η θέση) και Λεμεσό (88η), ενώ ουραγός της κατάταξης, σύμφωνα με τη Mercer, είναι η πολύπαθη πρωτεύουσα του Ιράκ, Βαγδάτη.

Ως βάση αξιολόγησης της ποιότητας ζωής των πόλεων από τους συνεργάτες της εταιρείας χρησιμοποιούνται συνολικά 39 διαφορετικά κριτήρια τα οποία αφορούν, μεταξύ άλλων, πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές και οικολογικές πτυχές.

Σε αυτά προστίθεται και μια σειρά άλλων παραγόντων, όπως προσωπική ασφάλεια και υγεία, δυνατότητες για μόρφωση, συγκοινωνίες καθώς και παροχές σε δημόσιες υπηρεσίες, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Πηγή: www.naftemporiki.gr 23.02.2015 yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου