24 Φεβρουαρίου 2016

Το ψέμα έχει όλο και πιο κοντά ποδάρια

Μπορεί "το ψέμα να έχει κοντά ποδάρια", όπως λέει η παροιμία, όμως περπατάει και μάλιστα ταχύτατα όταν βρίσκει πρόσφορο έδαφος. Στο τέλος ναι, νικά πάντα η αλήθεια, γιατί εκείνη έχει αντοχή! Στο μεταξύ διάστημα όμως τι γίνεται; Ζούμε τον μύθο!

"Ο μεγάλος εχθρός της αλήθειας συχνά δεν είναι το ψέμα -εσκεμμένο, πλαστό, ανέντιμο- αλλά ο μύθος -επίμονος, πειστικός και ρεαλιστικός" έλεγε ο κάποτε Αμερικανός πρόεδρος (1960-1963) Τζων Κέννεντυ.

Και ερχόμαστε στο σήμερα, στο πολιτικό πεδίο, στην πρώτη και δεύτερη κυβέρνηση της "αριστεράς": 

Τα ψέματά της είναι αναρίθμητα: Από την κατάργηση του μνημονίου με ένα νόμο και ένα άρθρο, τη "σκληρή" διαπραγμάτευση του Βαρουφάκη, το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα που έγινε ΝΑΙ, τις τράπεζες που έκλεισε δήθεν ο κ. Ντράγκι, την υπογραφή του τρίτου μνημονίου το οποίο είναι δήθεν καλύτερο από τα προηγούμενα - αν και επιβάρυνε την οικονομία με επιπλέον 85 δισ ευρώ, έως τις τέσσερις -σύμφωνα δήθεν με τα ευρωπαϊκά πρότυπα- νέες τηλεοπτικές άδειες που θα δώσει η κυβέρνηση για χάρη της ελευθεροτυπίας και της πολυφωνίας!

"Αυτή η κυβέρνηση έχει αλλεργία στην αλήθεια. Για την ακρίβεια όχι μόνο λέει ψέματα με την ευκολία που δίνει υποσχέσεις αλλά - το χειρότερο - επενδύει στο ψέμα της. Και επιχειρεί να το εκμεταλλευτεί πολιτικά χτίζοντας μια εικονική πραγματικότητα που να την βολεύει", όπως αναφέρει σε σημερινό του άρθρο στο Βήμα ο Νότης Παπαδόπουλος.

Και συνεχίζει ο αρθρογράφος σημειώνοντας τα εξής: Το τελευταίο ψέμα - σε μια χρονική συγκυρία απόλυτης διάλυσης της χώρας εν μέσω μπλόκων, χιλιάδων εγκλωβισμένων προσφύγων και τέλματος στην διαπραγμάτευση με την τρόικα- αφορά την λεγόμενη "λίστα Μπόργιανς". Μια λίστα με καμιά δεκαριά χιλιάδες κωδικούς που παραπέμπουν σε Έλληνες καταθέτες στην Γερμανία - κάποιοι από τους οποίους είναι φοροφυγάδες. Η λίστα ήρθε στα χέρια των γερμανικών αρχών την Άνοιξη του 2015 και δόθηκε στην Ελλάδα από τον πρώην υπουργό οικονομικών του κρατιδίου Ρηνανίας- Βεστφαλίας κ. Μπόργιανς στα τέλη του ίδιου έτους, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Σκάι τον Ιανουάριο του 2016. Η κυβέρνηση Τσίπρα, όμως, στην προσπάθειά της να ρίξει μπόλικη λάσπη στους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο ισχυρίστηκε - και επιμένει- ότι ο κ. Μπόργιανς επιχείρησε απο το 2012 να δώσει την λίστα στην ελληνική πλευρά αλλά η τότε συγκυβέρνηση δεν είχε κανένα ενδιαφέρον να την παραλάβει και να βρει ποιοι είναι οι μεγαλοκαταθέτες φοροφυγάδες...


Είναι φανερό ότι ο κ.Τσίπρας, μέσα στο χαμό που επικρατεί στη χώρα, γίνεται ολοένα και πιο ένθερμος οπαδός της άποψης που λέει ότι "δεν θα αφήσουμε ποτέ την αλήθεια να μας καταστρέψει μία ωραία ιστορία", το μύθο!.

Όμως, το ψέμα έχει πλέον όλο και πιο κοντά ποδάρια...

Πηγή: Με στοιχεία από το www.tovima.gr, και συγκεκριμένα από το άρθρο Συστηματικά ψεύδη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου