9 Αυγούστου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 9.8.2016

(upd) Κινηματογραφική ληστεία σε υποκατάστημα της Πειραιώς στο κέντρο σήμερα 14:15 στη Λεωφόρο Κηφισίας απέναντι από την ΓΑΔΑ. Οι τέσσερις δράστες, εισέβαλαν οπλισμένοι σταδιακά στο υποκατάστημα και αφού ακινητοποίησαν τους οχτώ υπαλλήλους και πέντε πολίτες που βρισκόντουσαν εκείνη την στιγμή μέσα πήραν χρήματα από τα ταμεία ενώ παραβίασαν θυρίδες πελατών αφαιρώντας το περιεχόμενό τους. Οι δράστες παρέμειναν στο εσωτερικό του καταστήματος για περισσότερες από δύο ώρες κρατώντας σε καθεστώς ομηρίας τους εργαζόμενους. Η ληστεία δεν έγινε αντιληπτή από την ΕΛ.ΑΣ ή την διοίκηση της τράπεζας παρά μετά την αποχώρηση των ληστών δύο ώρες αργότερα. 

Συνελήφθη πιθανόν υψηλόβαθμο μέλος του ΙΚ στη Γερμανία. Ένας ύποπτος, που θεωρείται από τις γερμανικές αρχές υψηλόβαθμο μέλος του Ισλαμικού Κράτους συνελήφθη στη Γερμανία, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild. Η σύλληψη του άνδρα στη δυτική πόλη Μούτερσταντ επιβεβαιώθηκε από εκπρόσωπο του τοπικού υπουργείου Εσωτερικών της Ρηνανίας-Παλατινάτου.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση βομβιστή - καμικάζι σε νοσοκομείο στην Κουέτα στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 70 άνθρωποι τη Δευτέρα και να τραυματιστούν παραπάνω από 100, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που πρόσκειται στην οργάνωση. Το παρακλάδι των Ταλιμπάν στο Πακιστάν, η οργάνωση Τζαμάατ-ουρ-Άχραρ, επίσης ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.  

Τσίπρας: Θέτει επί τάπητος το ζήτημα του ελληνικού χρέους. Με αφορμή την επέτειο διαγραφής του γερμανικού χρέους, με την υπογραφή της «Συμφωνίας του Λονδίνου» στις 8 Αυγούστου του 1953, πριν από 63 χρόνια, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θέτει ζήτημα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους με ανάρτηση χθες βράδυ στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Κατασχέθηκαν 10 τόνοι λαθραίο οινόπνευμα και παράνομα προϊόντα Περίπου δέκα τόνοι λαθραίο οινόπνευμα και 20.000 «μαϊμού» προϊόντα είναι -μεταξύ άλλων- η «σοδειά» του ΣΔΟΕ από ελέγχους σε διάφορες περιοχές της Κρήτης, τα αποτελέσματα των οποίων θα ανακοινωθούν σήμερα, σύμφωνα με όσα ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης. 


Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας για τον Δεκαπενταύγουστο. Επιστρέφονται απο αύριο, Τετάρτη 10 Αυγούστου, με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων,(αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων). 

Ο Ερντογάν βλέπει Πούτιν θέλοντας στήριξη και νέο ξεκίνημα. Έπειτα από μία περίοδο διπλωματικών τόνων που σχεδόν ταίριαζαν σε πολεμική αντιπαράθεση, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντάται στην Αγία Πετρούπολη με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. «Η επίσκεψή σας σήμερα, παρά την πολύ δύσκολη πολιτική κατάσταση στην Τουρκία, δείχνει ότι όλοι θέλουμε να ξαναρχίσουμε το διάλογο προς το συμφέρον των λαών της Τουρκίας και της Ρωσίας», δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος κατά την έναρξη των συνομιλιών. 

Αποτύπωμα Σακκά σε νοικιασμένο Ι.Χ. «ληστή του Διστόμου». Από τον Σεπτέμβριο του 2015 η αστυνομία γνώριζε ότι ο μέχρι πρότινος καταζητούμενος για τρομοκρατία Κώστας Σακκάς διατηρούσε επαφές με τους επονομαζόμενους «ληστές του Διστόμου», στους οποίους φέρεται να συμμετείχε και ο Μάριος Σεϊσίδης.

Κυρίτσης: Κάποιοι άνθρωποι βρίσκονται μονίμως στο στόχαστρο των αρχών. Για διαρκή στοχοποίηση συγκεκριμένων ανθρώπων από τις αρχές έκανε λόγο την Τρίτη στον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Κυρίτσης. «Κάποιοι άνθρωποι βρίσκονται μονίμως στο στόχαστρο των αρχών και έχω διαπιστώσει ότι υπάρχει μια αντιτρομοκρατία την οποία βάζω μέσα σε πολλά εισαγωγικά, η οποία σε πάρα πολλές περιπτώσεις ενορχηστρώνεται από τα ΜΜΕ. Τότε υπάρχει πρόβλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου