9 Αυγούστου 2016

Πακέτο ασφάλισης για …κυνηγούς Pokemon

Μία γερμανική ασφαλιστική εταιρία προσφέρει, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, το πρώτο εξειδικευμένο πακέτο ασφάλισης για …κυνηγούς Πόκεμον.

Οι φίλοι του Pokemon Go μάλλον θα αρχίσουν να αποθηκεύουν στο smartphone και το τηλέφωνο του ασφαλιστή τους: 35 ευρώ τον μήνα στοιχίζει το εξειδικευμένο ασφαλιστικό πακέτο Pokemon, το οποίο προσφέρει 30.000 ευρώ σε περίπτωση ατυχήματος, 10.000 ευρώ για τους συγγενείς σε περίπτωση θανάτου, καθώς και 18.000 ευρώ σε περίπτωση αναπηρίας κατά 60%, η οποία επέρχεται, για παράδειγμα, όταν ο κυνηγός Pokemon πέσει σε κολώνα και παραλύσει το χέρι του. 

Μα, γίνονται αυτά τα πράγματα; Κι όμως, αυτό συνέβη στην πόλη Έμσλαντ της Γερμανίας στα τέλη Ιουλίου, όταν ένας νεαρός έπαιζε Pokemon Go και οδηγούσε ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα να ρίξει το αυτοκίνητό του σε μία κολώνα. Στα τελευταία θύματα του Πίκατσου ανήκουν και δύο άνδρες από την Καλιφόρνια, οι οποίοι, στα μέσα Ιουλίου, έπεσαν σε χαράδρα είκοσι μέτρων κυνηγώντας Pokemon.

Μόλις έγιναν γνωστά στη Γερμανία τα ασυνήθιστα περιστατικά, μία μεγάλη ασφαλιστική εταιρία άρχισε να διαφημίζει το πρώτο εξειδικευμένο ασφαλιστικό πακέτο Pokemon. Μιλώντας στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, εκπρόσωπος της εταιρίας δηλώνει ότι θεωρεί δεδομένους και αναμενόμενους «τραυματισμούς από πτώση, όπως μώλωπες, κατάγματα χειρός ή ρήξεις συνδέσμων».
 

Το ασφαλιστικό συμβόλαιο διατίθεται κατ΄αρχήν για έναν χρόνο μέσω App που έχει δημιουργήσει μία startup online ασφαλιστική πλατφόρμα. Οι δύο πρώτες εβδομάδες ασφαλιστικής κάλυψης είναι δωρεάν. Η εταιρία υποστηρίζει ότι οι δουλειές πάνε καλά, καθώς μέχρι σήμερα έχει πουλήσει 100 ασφαλιστικά συμβόλαια για φιλόδοξους κυνηγούς Pokemon. 

Ωστόσο, οι καταναλωτικές οργανώσεις εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις... 

Πηγή: http://dw.com/p/1Jeat 

Σχετική ανάρτηση: Το Αφηρημένο Blog: Η νέα τρέλα: Pokemon Go


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου