16 Αυγούστου 2016

Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους

«Θα αγωνιστώ για το χρυσό μετάλλιο», είχε πει ο Λευτέρης Πετρούνιας πριν φύγει για το Ρίο Ντε Τζανέιρο. Και τα κατάφερε. Εκτέλεσε ένα τέλειο πρόγραμμα στους κρίκους και με 16.000 βαθμούς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. 

Το ασημένιο μετάλλιο
 κατέκτησε ο Βραζιλιάνος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Αρτούρ Ζανέτι με 15,766 βαθμούς και το χάλκινο ο Ρώσος Ντένις Αμπλιάζιν με 15,700 βαθμούς. 

Ηταν η πρώτη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες του Λευτέρη Πετρούνια. Ταυτόχρονα, ο 26χρονος γυμναστής πέτυχε και κάτι ακόμα σημαντικό, που μόνο ο Ταμπάκος το είχε καταφέρει στην ιστορία των κρίκων. Κατέκτησε στη σειρά τον τίτλο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και Ολυμπιακούς Αγώνες, κάτι που ελάχιστοι Έλληνες αθλητές το έχουν καταφέρει σε όλα τα αθλήματα, όπως ο Κώστας Κεντέρης στον στίβο, ο Πύρρος Δήμας στην άρση βαρών και ο Ηλίας Ηλιάδης στο τζούντο. 



Ήταν επίσης το τρίτο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στην ιστορία της ελληνικής ενόργανης γυμναστικής και το πρώτο μετά από 12 χρόνια, τότε που στην Αθήνα το 2004 ο Δημοσθέσης Ταμπάκος είχε κατακτήσει κι αυτός το χρυσό στους κρίκους.

Σε ότι αφορά στους Ολυμπιακούς του Ρίο είναι το τρίτο μετάλλιο για την Ελλάδα και το δεύτερο χρυσό μετά από εκείνο της Αννας Κορακάκη στη σκοποβολή. 


Μετά την κατάκτηση του μεταλλίου ο Λευτέρης Πετρούνιας δήλωσε: «Ναι ρε φίλε, ναι ρε Ελλάδα! Σε κάθε δήλωσή μου μέχρι τώρα έλεγα “πάμε Ελλάδα”, γιατί έχουμε την ψυχή να πάμε εκεί που μας αξίζει. Κι εδώ αυτό ήρθαμε να κάνουμε. Να ακουστεί ο Εθνικός ύμνος στο Ρίο»... «Για μένα είναι ό, τι σημαντικότερο να ακούγεται ο Εθνικός ύμνος. Θέλω να αφιερώσω το μετάλλιο στον πατέρα μου (ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν προλάβει να τον δει πρωταθλητή), στον προπονητή μου Δημήτρη Ράφτη και στην Ελλάδα». Όσο για το «μυστικό» της επιτυχίας; «Δεν υπάρχει μυστικό, έχουμε δουλέψει πολύ. Κάναμε πολύ σκληρή προετοιμασία. Χρειάζεται δουλειά, υπομονή και λίγη τύχη. Δεν είχα τραυματισμούς μετά το Ευρωπαϊκό και είχα τον χρόνο να φορμαριστώ ασταμάτητα», απάντησε.

Πηγές: Με στοιχεία από kathimerini.gr, naftemporiki.gr και tovima.gr






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο! Ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι σαν τον Πετρούνια, την Κορακάκη και τον Γιαννιώτη και ακούγεται η Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή