11 Αυγούστου 2016

Είναι στόχος η χειραγώγηση της ενημέρωσης;

Αφηρημένα ...Σχόλια 

Την είδηση την είχε πρώτη και κατά αποκλειστικότητα χθες η Αυγή: «Τη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Γιάννη Αλαφούζου διέταξε νωρίτερα σήμερα το Κέντρο Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες. Η εντολή εστάλη ήδη στα τραπεζικά ιδρύματα κατά τις ίδιες πηγές.
Αιτία του μέτρου ήταν το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει καταρχάς ποσά λίγο πάνω από τα 50 εκατομμύρια ευρώ για τις χρήσεις από το 2000 ως το 2012».
Πηγή: www.avgi.gr 

Σχόλιο: Ούτε τα προσχήματα δεν μπορείτε να κρατήσετε πια "σύντροφοι" της πρώτης και δεύτερης φοράς "αριστερά"! Ειδήσεις κατά αποκλειστικότητα στο κομματικό ενημερωτικό μέσο!. Μια πρόγευση ίσως από το εγγύς μέλλον στο χώρο της ενημέρωσης όπως τον φαντάζονται κάποιοι. Προς το παρόν μετά το Mega σειρά έχει ο Σκάι! Θα επιτευχθεί και αυτός ο στόχος; Παρ' ότι η όλη προσπάθεια βρίσκεται σε εξέλιξη, εύκολο δεν είναι, ήδη υπάρχουν σφοδρές αντιδράσεις όχι για την τύχη του Αλαφούζου αλλά για την ύπαρξη ή μη της ανεξάρτητης από τα κόμματα και ελεύθερης ενημέρωσης... 

Σχετικά με το γεγονός, σε δήλωσή του χθες ο πρόεδρος του Ομίλου ΣΚΑΪ Γιάννης Αλαφούζος, μεταξύ άλλων, τονίζει:
«Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενός προαναγγελθέντος συμβάντος, το οποίο είχε περίπου προεξοφληθεί από αναρμόδιους φορείς προ διμήνου, οι οποίοι και εμπλέκονται ενεργά στην διακίνηση, διασπορά και συγκρότηση των σχετικών με την έρευνα καταγγελιών. Τα κέντρα αυτά είναι γνωστά και, εδώ και χρόνια, αντιμάχονται λυσσωδώς τις δραστηριότητες μου στην Ελλάδα (ΣΚΑΪ και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ). Καλωσορίζουμε τον έλεγχο και θα συνδράμουμε στην επίσπευση του... Το γεγονός ότι η υπόθεση αυτή προαναγγέλθηκε και ενεργοποιείται στην σημερινή συγκυρία, παραμονές του Δεκαπενταύγουστου και, προφανώς, λίγες μέρες πριν την διαδικασία δημοπράτησης για τις τηλεοπτικές άδειες, το αφήνω στην ελεύθερη κρίση κάθε καλόπιστου πολίτη».
Πηγή: www.skai.gr 

Εξάλλου από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε χθες η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Είναι γνωστό ότι η Νέα Δημοκρατία σέβεται όλες τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της. Αυτό ισχύει και για την παραγγελία που αφορά στον ιδιοκτήτη του “ΣΚΑΪ” κ. Γιάννη Αλαφούζο. Ο έλεγχος πρέπει να γίνει. Ταυτόχρονα, δεν μπορούμε παρά να επισημάνουμε ότι με βάση τον κυβερνητικό σχεδιασμό επίκειται, στο αμέσως επόμενο διάστημα, η χορήγηση αδειών στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Και, βέβαια, είναι καλά γνωστό ότι στο πεδίο αυτό οι έως τώρα χειρισμοί της Κυβέρνησης έχουν έντονη οσμή απόπειρας χειραγώγησης της ενημέρωσης. Κατά συνέπεια, οι μεθοδεύσεις της και η χρονική συγκυρία δημιουργούν εύλογο προβληματισμό».
Πηγή: nd.gr/deltia-tipou

Σχόλιο: Πολύ θα θέλαμε να πιστέψουμε ότι οι κυβερνητικοί χειρισμοί εντάσσονται στα πλάισια της διαφάνειας και καταπολέμησης της διαπλοκής. Δυστυχώς όμως, από τα μέχρι στιγμής γεγονότα, φαίνεται ότι οι ενέργειες του γείτονα Ερντογάν στην Τουρκία σχετικά με την χειραγώγηση της ενημέρωσης (με πρόφαση την 
καταπολέμηση της διαπλοκής), έχουν απήχηση και σε κάποιους που τυχαίνει να κυβερνούν ένα μικρό κομμάτι της Ευρώπης που λέγεται Ελλάδα! 

Σημείωση: Το σκίτσο είναι της Έφης Ξένου.






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Βεβαίως και στόχος τους είναι η χειραγώγηση της ενημέρωσης! Τι κάνει νιάου -νιάου στα κεραμίδια που λένε, τόσο φανερό είναι, αλλά δεν θα περάσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή