27 Αυγούστου 2016

Το σόου του κ. Ν. Παππά για την αδειοδότηση των καναλιών

Μια πρωτόγνωρη στα παγκόσμια χρονικά παράσταση, σε σκηνοθεσία Νίκου Παππά, θα λαβει χώρα την Τρίτη 30 Αυγούστου, στο κτίριο της ΓΓΕΕ στην Καλλιθέα, για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών. Συγκεκριμένα:

«Την επόμενη Τρίτη, η Ελλάδα προχωρά για πρώτη φορά στην αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών και παύει να αποτελεί τη μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που ουδέποτε υλοποίησε τέτοια διαδικασία. Είναι μείζονα ηθική υποχρέωση προς τον ελληνικό λαό, αλλά και δέσμευση της χώρας στο πλαίσιο της Συμφωνίας με τους εταίρους της» δήλωσε στο Euronews ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μετά και την απόρριψη όλων των αιτήσεων για προσωρινό «πάγωμα» της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οπως διαβάζουμε «την Τρίτη 30 Αυγούστου στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ), στην Καλλιθέα θα λάβει χώρα μια πρωτόγνωρη διαδικασία που όμοιά της δεν υπάρχει, χωρίς υπερβολή, στα παγκόσμια χρονικά»... Οι υποψήφιοι για τις άδειες μαζί με πέντε συνεργάτες τους θα «φυλακισθούν» για δύο 24ωρα, ενώ θα αφήσουν στην πόρτα Η/Υ, κινητά, κάμερες και οτιδήποτε μπορεί να τους φέρει σε επαφή με τον έξω κόσμο. «Ακόμη και το προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, που θα συμβάλει στην ομαλή διεξαγωγή της δημοπρασίας, θα κλειδωθεί και θα παραμείνει στο κτίριο μέχρι να ακουστεί η κόρνα της λήξης, ενώ το κτίριο θα εκκενωθεί μία ημέρα πριν από τον διαγωνισμό και θα ελεγχθεί για την ύπαρξη μηχανημάτων υποκλοπής ...Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας θα προσφέρει 120 πτυσσόμενα κρεβάτια του Ελληνικού Στρατού, προκειμένου οι μετέχοντες να μπορούν να ξεκουραστούν στα διαλείμματα... Επίσης, αγοράσθηκαν τρεις χημικές τουαλέτες, οι οποίες τοποθετήθηκαν στους εξωτερικούς χώρους διενέργειας της δημοπρασίας, ενώ για τη σίτιση των αντιπροσωπειών στο ισόγειο θα υπάρχει μπουφές με πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό και βραδινό, ο οποίος ανάμεσα στα γεύματα θα μετατρέπεται σε μπουφέ-μπαρ, με καφέ, χυμούς και αναψυκτικά... Τα δωμάτια εντός των οποίων θα διεξαχθεί η πλειοδοσία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες θα εποπτεύονται από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, το οποίο αγοράστηκε γι’ αυτόν τον σκοπό και κόστισε 15.000 ευρώ» (TheToc 22.8.2016).

Ενδιαφέρον το, για πράγματι πρώτη φορά, σόου τύπου «Big Brother» που ανεβάζει ο κ. Νίκος Παππάς. Αν μάλιστα 
μπορούσε να το παρουσιάσει ζωντανό στο κοινό η κρατική τηλεόραση θα σάρωνε στη μάχη για την τηλεθέαση που καθημερινά δίνουν τα κανάλια!

Πηγές:

1 σχόλιο:

  1. Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Γ Κουμουτσάκος δήλωσε σήμερα μεταξύ άλλων: «...Σε κάθε περίπτωση, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα καταργήσει το “νόμο Παππά” αποκαθιστώντας το ρόλο του Ε.Σ.Ρ., όπως, άλλωστε, επιβάλλει το Σύνταγμα. Και θα ανοίξει τη αδειοδότηση καναλιών στην ελεύθερη αγορά, γιατί ο περιορισμός των αδειών σε 4 είναι βαθιά αντιδημοκρατική αυθαιρεσία. Θα προκηρυχθεί νέα διαδικασία αδειοδότησης για πρόσθετες άδειες, χωρίς περιορισμούς, με τρεις βασικές προϋποθέσεις: Απόλυτη διαφάνεια στην προέλευση των χρημάτων, Αυστηρά ποιοτικά κριτήρια, Ενιαίο τίμημα άδειας. Το σημερινό ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, πράγματι προβληματικό σε πολλά σημεία του, δεν θεραπεύεται με τις γκεμπελικές μεθόδους της Κυβέρνησης...». Πηγή: nd.gr/deltia-tipou

    ΑπάντησηΔιαγραφή