7 Αυγούστου 2016

Σε Costa Navarino και Dogus το Hilton Αθηνών

Την Κοινοπραξία που απαρτίζεται από τις εταιρείες Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Α.Ε. (ΤΕΜΕΣ) -ιδιοκτήτρια της Costa Navarino στη Μεσσηνία- και τη D-Marine Investments Holding B.V. με έδρα στο Άμστερνταμ, -θυγατρική εταιρεία του Τουρκικού ομίλου Dogus-
επέλεξε η Αlpha Bank ως προτιμητέο επενδυτή για το Hilton Αθηνών, κατά τη διαδικασία αξιολόγησης των δεσμευτικών προσφορών.

Ειδικότερα, η Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις ΑΕ, ιδιοκτήτρια του Hilton, βασικός μέτοχος της οποίας με ποσοστό 97,3% είναι η Alpha Bank, έλαβε σχετική ενημέρωση από την Τράπεζα ότι ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των δεσμευτικών προσφορών που υπεβλήθησαν από ενδιαφερόμενους επενδυτές στο πλαίσιο διαδικασίας εξαγοράς πλειοψηφικού ποσοστού στο μετοχικό κεφάλαιο της ξενοδοχειακής εταιρείας. Σε συνέχεια της σχετικής αξιολόγησης των Δεσμευτικών Προσφορών, η Alpha Bank επέλεξε ως προτιμητέο επενδυτή την κοινοπραξία από τις εταιρίες Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Α.Ε. και D-Marine Investments Holding B.V. 


To Ηilton, που συμπλήρωσε φέτος 53 χρόνια λειτουργίας -τ
α εγκαίνια του ξενοδοχείου πραγματοποιήθηκαν τον Απρίλιο του 1963-, διαθέτει συνολική δυναμικότητα 506 δωματίων, 22 εξοπλισμένες αίθουσες συνεδρίων και εκδηλώσεων, καθώς και πλήθος άλλων εγκαταστάσεων και υπηρεσιών. Το ξενοδοχείο ανακαινίσθηκε πλήρως το 2003, λόγω και των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ κατά τη διάρκεια των Αγώνων αποτέλεσε την επίσημη έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. 

Ο όμιλος ΤΕΜΕΣ υλοποιεί ένα από τα μεγαλύτερα σχέδια τουριστικής αξιοποίησης ακινήτων στην Ευρώπη, την Costa Navarino στη Μεσσηνία, που αποτέλεσε το όραμα του ιδρυτή της καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου. Μετά την ολοκλήρωσή της η επένδυση, ύψους 1,2 δισ. ευρώ, θα περιλαμβάνει πέντε ζώνες τουριστικών θέρετρων με πολυτελή ξενοδοχεία και εγκαταστάσεις τουλάχιστον τεσσάρων γηπέδων γκολφ. Μέχρι σήμερα έχει επενδυθεί το ποσό των 580 εκατ. ευρώ. Ο κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος βρίσκεται στο τιμόνι των εταιρειών που απαρτίζουν τον όμιλο της Costa Navarino. 

Ο όμιλος Dogus, ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους της Τουρκίας, δραστηριοποιείται σε 30 χώρες με περισσότερες από 290 επιχειρήσεις και πάνω από 50.000 εργαζομένους. Μεταξύ άλλων, αναπτύσσει δραστηριότητα στον χώρο του τουρισμού, της αυτοκινητοβιομηχανίας, των κατασκευών, της ενέργειας και της ψυχαγωγίας. Στην Ελλάδα ξεκίνησε τη δραστηριότητά του από τον τομέα των μαρίνων και συνεχίζει στον χώρο των ξενοδοχείων. Ειδικότερα, συμμετέχει στη μαρίνα του Φλοίσβου μέσω της D-Marine Investments Holding B.V με ποσοστό 32,2%.

Πηγή: kathimerini.gr
Σχετική ανάρτηση: Ελληνοτουρκική συμμαχία για την αγορά του Hilton


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου