1 Δεκεμβρίου 2016

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 1.12.2016

Προκλήσεις και στόχοι Ερντογάν για την Κύπρο.
Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή 

Σημειώνεται ότι δυο μέρες πριν ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην 7η συνάντηση
κορυφής Βοσπόρου, κατηγόρησε την Κύπρο λέγοντας: «Χωρίς να ντρέπονται συμμετέχουν στις συνόδους της ΕΕ με σημαία που περιλαμβάνει ολόκληρη την Κύπρο. Δεν μπορείτε να έχετε τέτοια σημαία, εκεί υπάρχει και μια "ΤΔΒΚ". Εσείς είστε η ελληνοκυπριακή διοίκηση νότιας Κύπρου. Στο Βορρά υπάρχει τουρκική δημοκρατία...». 

Βέβαια στις δηλώσεις Ερντογάν αντέδρασαν τόσο ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, όσο και ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος με τον τελευταίο να δηλώνει: «Δεν υπάρχει τουρκική δημοκρατία στη βόρεια Κύπρο, υπάρχει μόνο εισβολή και κατοχή. Δεν υπάρχει κρατική οντότητα».

Το σκίτσο 
του Ηλία Μακρή παραπέμπει και στους απώτερους στόχους Ερντογάν, που δεν είναι άλλοι από την διχοτόμηση και την εν συνεχεία ενσωμάτωση των καταχομένων στην Τουρκία. 

O Soter σε ένα άλλο σκίτσο, στο skitso.biz, προσπάθησε να συγκεντρώσει όλες τις (μέχρι τώρα) απαιτήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο:


Κάθε τόσο ο Ερντογάν με τις απαιτήσεις του από τους γείτονες ...φωτιές ανάβει!  Δεν αποκλείεται λοιπόν να ζητήσει και κανένα ...πυροσβεστήρα!

1 σχόλιο: