23 Δεκεμβρίου 2016

Με την ιστορία του Εμπενίζερ Σκρουτζ οι ευχές του υπουργείου Οικονομικών!

Αλλο ένα κυβερνητικό υπονοούμενο προς τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε;

Μετά τη συνέντευξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και τις αναφορές του στην «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» του Λούις Κάρολ, σε αντίστοιχο τόνο και πνεύμα εστάλησαν και οι ευχές του γραφείου Τύπου του υπουργείου προς τους διαπιστευμένους συντάκτες.

Οι ευχές του υπουργείου Οικονομικών "γράφουν":

«Ισως όλες οι χριστουγεννιάτικες ιστορίες να έχουν κάποιον φοβερό και τρομερό Εμπενίζερ, κλειστό σαν στρείδι, που υποδέχεται, μέσα στην απέραντη μοναξιά του, τα πνεύματα των Χριστουγέννων.

» Ισως και η δική μας χριστουγεννιάτικη ιστορία να μην αποτελεί εξαίρεση.

» Ομως, φίλοι και συνεργάτες, αγαπητοί και αγαπημένοι, οι δικές μας ευχές είναι πέρα και πάνω από τους Εμπενίζερ αυτού του κόσμου. Δεν το βάζουν κάτω οι ευχές μας, όπως δεν το βάζουμε κάτω κι εμείς. Χρόνια πολλά και καλά, με υγεία και αγάπη. Με το βλέμμα στραμμένο στους ανθρώπους γύρω μας».

Σημειώνεται ότι ο Εμπενίζερ Σκρουτζ είναι ο τσιγκούνης, ο γεροξεκούτης πλούσιος, που στα τελευταία χρόνια της ζωής του άφησε το Πνεύμα των Χριστουγέννων να τον συνεπάρει και να μάθει έννοιες όπως συμπόνια και γενναιοδωρία. Σας θυμίζει κάποιον; 

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα βγει μετά το γραφείο Τύπου του υπουργείου Οικονομικών να πει ότι δεν εννοούσαμε αυτόν που καταλάβετε, όπως το Μαξίμου έσπευσε να διαψεύσει ότι ο Αλέξης Τσίπρας εννοούσε τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όταν μιλούσε για «ανθρώπους που δεν είναι καλά στην ψυχή τους»! 

Πηγή: Στοιχεία από protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου