14 Δεκεμβρίου 2016

Κ. Ζουράρις: Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει!

Δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που άκουσαν όσοι έδωσαν το «παρών» στην συνέντευξη Τύπου του Κώστα Ζουράρι στο υπουργείο. Ο υφυπουργός Παιδείας δεν δίστασε να πει πως «και να χάσουμε μερικά νησιά, δεν πειράζει»!

Η ακριβής έκφραση του Κώστα Ζουράρι ήταν: 
«Νομίζετε ίσως ότι δεν απειλούμαστε τώρα ως χώρα, μόνο κάποια νησιά μάς ζητάει ο Ερντογάν. Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει. Τα νησιά θα τα ξαναπαίρνουμε πάντοτε. Τη γλώσσα έχει σημασία να μην μας πάρουν».

Η αναφορά του υφυπουργού μάλιστα προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, που ήταν παρών και έσπευσε να "διευκρινίσει" πως «αυτό που είπε ο υφυπουργός δεν αφορούσε τα ελληνικά νησιά, αλλά τα ελληνικά πράγματα γενικά»... 


Ο Κώστας Ζουράρις πρόσθεσε ακόμα πως η ελληνική γλώσσα απειλείται από γενικευμένη παρακμή και υπονόμευση, «τελεί υπό απειλήν» όπως είπε. 


Όμως πριν περάσουν κάποιες ώρες ο κ. Ζουράρις επανήλθε: Επιδιώκοντας προφανώς να κατευνάσει τις αντιδράσεις ο υφυπουργός Παιδείας είπε για την επίμαχη φάση ότι «Στον Αριστοτέλη λέγεται σχήμα καθ’ υπερβολή»! Και τόνισε «Είμαι λόγιος και όπως καταλαβαίνει και η κουτσή Μαρία εκτός από κάποιους δημοσιογράφους που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι ο Ζουράρις δεν μπορούσε να τα πει αυτά και δεν μπορούσε να τα εννοεί αυτά που εννόησε ο δημοσιογράφος».

Όταν ρωτήθηκε ο κ. Ζουράρις γιατί έκανε αυτή τη δήλωση ισχυρίστηκε ότι «το έκανα για να δείξω τη γελοιότητα των απαιτήσεων των Τούρκων», αλλά και τη «μηδαμινότητα των επιχειρημάτων πολλών ατόμων στην Ελλάδα που πιστεύουν ότι υπάρχει πραγματική απειλή. Υπάρχει εμφύλιος σπαραγμός στην Τουρκία και παρατεταμένη κρίση. Φοβούνται στην Τουρκία να απογειώσουν αεροσκάφος γιατί υπάρχει περίπτωση να μην γυρίσει».

Όσο για την αναπαραγωγή της δήλωσης ο υφυπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι «να αναπαραχθεί η δήλωση αυτή. Θα δείξουν τον συντελεστή ηλιθιότητας τους. Μην απασχολείς τον Ζουράρι και τον ελληνικό λαό με ανοησίες».

Και ένα μικρό σχόλιο: 
Καλό θα ήταν ο όποιος υπουργός, έστω και αν είναι λόγιος, να είναι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του, ειδικά όταν αυτές αναφέρονται σε ευαίσθητα εθνικά θέματα. Όσο για τον συγκεκριμένο υφυπουργό, αντί να προσθέτει προβλήματα σε άλλους υπουργούς συναδέλφους του, ας ασχοληθεί καλύτερα με εκείνα της δικής του αρμοδιότητας που δεν είναι και λίγα. 

afirimeno.com

Πηγές: Με στοιχεία από kathimerini.gr, eleftherostypos.gr, news.in.gr, protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου