15 Δεκεμβρίου 2016

Πάγωμα της εφαρμογής των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος

Η τακτική Τσίπρα να απειλεί και να αιφνιδιάζει ευρωπαίους και ΔΝΤ γυρίζει για μια φορά ακόμα μπούμερανγκ εναντίον του με προφανείς συνέπειες για το κλείσιμο της αξιολόγησης.
Ενώ, μετά την υπέρβαση του στόχου στα έσοδα, θα μπορούσε η κυβέρνηση και τα δωράκια που ήθελε να μοιράσει και να κλείσει τη διαπραγμάτευση. Επέλεξε όμως με την προχειρότητα και το λαϊκισμό που την διακρίνει να αγνοήσει τους θεσμούς,

για να αποδείξει την υποτιθέμενη ανεξαρτησία της, όπως αναφέρει σήμερα το "Βήμα" σε κύριο άρθρο του.

Έτσι, η κυβέρνηση επαναλαμβάνοντας τα λάθη του παρελθόντος, κατόρθωσε να έχει απέναντι της όχι μόνο το ΔΝΤ και τον κ.Σόϊμπλε, αλλά και το Eurogroup και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM).

Την αναβολή της εφαρμογής των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος μέχρι τον Ιανουάριο, οπότε αναμένεται η ολοκληρωμένη έκθεση των θεσμών, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τυπου του προέδρου του Eurogroup, Μισέλ Ρέινς. «Οι θεσμοί κατέληξαν πως οι πράξεις της ελληνικής κυβέρνησης φαίνονται να μην είναι συμβατές με τις συμφωνίες μας», ανέφερε για να προσθέσει: «Περιμένουμε την ολοκληρωμένη έκθεση των θεσμών το Ιανουάριο».

Επίσης το πάγωμα της εφαρμογής των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος αποφάσισε και το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) μέχρι να αναλυθεί το δημοσιονομικό αποτύπωμα που θα έχουν οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού. Ο εκπρόσωπος του ESM δήλωσε πως «μετά από τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης να δαπανήσει επιπλέον δημοσιονομικά οφέλη σε συντάξεις και ΦΠΑ το διοικητικό συμβούλιο του ΕFSF και ESM αποφάσισε να παγώσει τις αποφάσεις σχετικά με την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι θεσμοί αξιολογούν αυτή την στιγμή τις επιπτώσεις της απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης. «Το διοικητικό συμβούλιο θα αναλύσει την εκτίμηση των θεσμών και θα αποφασίσει πως θα συνεχίσει», ανέφερε. 

Όμως ο Αλέξης πήρε το όπλο του! Σκιτσο του Βαγγέλη Παπαβασιλείου: 

Και ο κ. Τσίπρας καταγγέλει ως "ανόητους τους τεχνοκράτες" του ΔΝΤ και με αλαζονεία δηλώνει: «Δεν θα ρωτήσουμε κανέναν για να δώσουμε τα χρήματα σε αυτούς που έχουν ανάγκη, όταν έχουμε υπέρβαση των στόχων». Αδιαφορώντας αν έτσι βάζει σε κίνδυνο τη σταθεροποίηση της οικονομίας και το μέλλον της χώρας στην ευρωζώνη. Τού φτάνει που πρόσκαιρα ξεπερνά τα εσωτερικά (του κόμματός του) προβλήματα, καθώς και κάποια από εκείνα που δημιούργησε η διάψευση των προσδοκιών, που ο ίδιος καλλιέργησε, στους οπαδούς του.

Η χώρα μας όμως δεν αντέχει άλλους πολιτικούς τυχοδιωκτισμούς. Το επικίνδυνο αυτό παιγνίδι, με με τις επαναλαμβανόμενες κρίσεις, πρέπει να σταματήσει τώρα, πριν είναι πολύ αργά, όπως και πάλι αναφέρει το "Βήμα" στο κύριο άρθρο του. Οι θυσίες 7 χρόνων δεν μπορεί να πάνε χαμένες επειδή ο κ.Τσίπρας δεν αντέχει το βάρος της ευθύνης που ανέλαβε.


afirimeno.com

Πηγή: Με κάποια στοιχεία από tovima.gr

1 σχόλιο:

  1. Μάλλον περισσότερο πείραξε τους δανειστές ότι δεν τους ενημέρωσε από πριν για τις παροχές του ο Τσίπρας. Αλλά και αυτός, αφού το έχει υπογράψει αυτό στο μνημόνιο, τι θέλει να δείξει; ότι είναι τσάμπα μάγκας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή