29 Δεκεμβρίου 2016

K. Κούνεβα: «Δωρεές από το κίνημα αλληλεγγύης» οι καταθέσεις

Aπάντηση στα επικριτικά δημοσιεύματα επιχειρεί να δώσει σήμερα η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα, καθώς, μετά την δημοσιοποίηση χθες των "πόθεν έσχες" της, ασκήθηκε κριτική για το ύψος των καταθέσεων της, που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ξεπερνούν τις 350.000 ευρώ και είναι τοποθετημένες σε τράπεζες κυρίως στη Βουλγαρία (318.000 ευρώ) και μικρότερα ποσά σε Βέλγιο, Γαλλία και Ελλάδα.

Πρόκειται για «καταθέσεις από δωρεές», μετά την επίθεση που δέχθηκε το Δεκέμβριο του 2008, αναφέρει σε δήλωσή της η Κ. Κούνεβα και τονίζει ότι «κάποια ΜΜΕ προσποιούνται ότι αγνοούν το μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης» για να κρατηθεί στη ζωή. 

Οι κατάθέσεις της Κ. Κούνεβα, όπως προκύπτουν από την σχετική "Δήλωση περιουσιακής κατάστασης έτους 2014"* έχουν ως εξής:
Κατάθέσεις σε Βέλγιο (KBC) ευρώ 8.363
Κατάθέσεις σε Γαλλία (LCL) ευρώ 15.393
Κατάθέσεις σε Βουλγαρία (Piraeus Boulgaria) ευρώ 318.443
Καταθέσεις σε Ελλάδα (Πειραιώς και Eurobank) ευρώ 16.939

Ολόκληρη η δήλωση** της Κ. Κούνεβα:

Δήλωση της Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δημοσιεύματα μερίδας των ΜΜΕ για το «πόθεν έσχες»:

«Οκτώ χρόνια ακριβώς μετά τη δολοφονική επίθεση εναντίον μου, τον Δεκέμβρη του 2008, για λόγους που η ελληνική κοινωνία γνωρίζει πολύ καλά, ορισμένα ΜΜΕ επιχειρούν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι τα χρήματα που προσέφεραν χιλιάδες άνθρωποι για να κρατηθώ στη ζωή είναι προϊόν ύποπτου πλουτισμού. 
Η δήλωση του πόθεν έσχες μου και όσα εμπεριέχονται σ’ αυτήν ως «καταθέσεις από δωρεές» είναι το απόσταγμα το μεγάλου κινήματος αλληλεγγύης, που εκφράστηκε ηθικά αλλά και υλικά, για να μπορέσω ξαναβρώ τη φωνή μου, να ανακτήσω λίγη από την όρασή μου, να σταθώ ξανά στα πόδια μου. Είναι τα χρήματα που μαζεύτηκαν ευρώ το ευρώ από απλούς αλλά και επώνυμους πολίτες, από συλλογικότητες και συνδικάτα απ’ την Ελλάδα κι όλο τον κόσμο. 
Χάρη σ’ αυτά τα χρήματα υποβλήθηκα και θα συνεχίζω να υποβάλλομαι σε δεκάδες χειρουργικές επεμβάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ώστε να επουλώσω κάπως τα τραύματα από την επίθεση που δέχθηκα ως μια μετανάστρια, συνδικαλίστρια και γυναίκα που προσπάθησε να αναδείξει τα προβλήματα και τη σκληρή εκμετάλλευση των εργαζομένων στον κλάδο καθαρισμού. 
Θλίβομαι βαθύτατα για το γεγονός ότι αυτή η θαυμαστή αλληλεγγύη του κόσμου όχι μόνο αποκρύπτεται από ορισμένα ΜΜΕ, που προσποιούνται ότι εκπλήσσονται από τη δήλωση «πόθεν έσχες» μου, αλλά και επιχειρείται να χρησιμοποιηθεί ως μέσο ηθικής απαξίωσης των αγώνων, του συνδικαλισμού, της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ. 

* Αναλυτικά η Δήλωση περιουσιακής κατάστασης 2014 της Κ. Κούνεβα στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου