27 Δεκεμβρίου 2016

Η ρόδα στο Σύνταγμα ακόμα δεν γυρίζει!

Κόλλησε στα γρανάζια της γραφειοκρατίας ο χριστουγεννιάτικος τροχός που έχει στηθεί στην Πλατεία Συντάγματος, στο κέντρο της Αθήνας. Η ρόδα έπρεπε να κάνει τις πρώτες της στροφές την προηγούμενη εβδομάδα, όμως παραμένει ακόμα ακίνητη, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πιστοποίησής της.

Η ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων έχει ως εξής:


Σχετικά με τη Ρόδα Παρατήρησης που έχει τοποθετηθεί στην πλατεία Συντάγματος, διευκρινίζονται τα εξής:

Η πρόταση ιδιώτη για την τοποθέτησή της κρίθηκε ως κατ' αρχήν ενδιαφέρουσα αφού για πρώτη φορά η Αθήνα θα φιλοξενήσει μια τέτοιου τύπου δραστηριότητα, η οποία, όπως άλλωστε συμβαίνει διεθνώς, θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους πολίτες και μία ακόμη πρωτοβουλία ζωντάνιας για το κέντρο της Αθήνας.

Η χρήση της Ρόδας σε όλη τη διάρκεια των γιορτών θα είναι δωρεάν για τους πολίτες. Εισιτήριο θα καταβάλλεται μόνο για το διάστημα των δύο μηνών που θα ακολουθήσει, μόλις ολοκληρωθεί η σχετική διαγωνιστική διαδικασία.

Η ιδιαιτερότητα τέτοιου τύπου κατασκευών είναι ότι οι διαδικασίες εγκρίσεων και ελέγχου ολοκληρώνονται, μόνον όταν η εγκατάσταση έχει τοποθετηθεί στο σημείο που έχει επιλεγεί

Ο έλεγχος γίνεται με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας, που πιστοποιούνται από τον διεθνή οργανισμό πιστοποίησης TUV, η εισήγηση του οποίου εγκρίνεται από την αρμόδια Επιτροπή Θεαμάτων, στην οποία προεδρεύει ο Δήμος Αθηναίων και συμμετέχουν υπηρεσίες από το υπόλοιπο Δημόσιο.

Ο Δήμος Αθηναίων θα δώσει το πράσινο φως για τη λειτουργία της Ρόδας Παρατήρησης στο Σύνταγμα, μόνο όταν θα έχουν ολοκληρωθεί και στην παραμικρή τους λεπτομέρεια, όλες οι τυπικές διαδικασίες και ουσιαστικές προϋποθέσεις, που θα διασφαλίζουν τη νόμιμη λειτουργία της.


Ημερομηνία: Τριτη 27/12/2016

Πηγή: cityofathens.gr

2 σχόλια:

  1. Ο Δήμος Αθηναίων ζητά την απομάκρυνση της Ρόδας από το Σύνταγμα. Ακολουθώντας την αρνητική γνωμοδότηση της Επιτροπής Θεαμάτων, ο Δήμος Αθηναίων απορρίπτει το αίτημα της επιχείρησης που διαχειρίζεται τη Ρόδα Παρατήρησης στην πλατεία Συντάγματος να παραταθεί η παραμονή της έως ότου προσκομιστούν τα απαιτούμενα συμπληρωματικά στοιχεία.Ο Δήμος Αθηναίων ζήτησε την αποσυναρμολόγηση και την απομάκρυνση της κατασκευής. Πηγή: cityofathens.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγγνώμη ζητά ο Δήμος Αθηναίων «για την αναστάτωση που προκλήθηκε» με την «Ρόδα». Η απόφαση για την απόσυρση δεν ήταν «ευχάριστη» αλλά «επιβεβλημένη διότι προέχει πάντοτε το ζήτημα της ασφάλειας» τονίζει σε ανακοίνωσή του. Η απόφαση ελήφθη από τον δήμαρχο, Γ. Καμίνη. Επίσης ο δήμαρχος έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Τεντόμα, πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, που είναι υπεύθυνος για τη διοργάνωση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. Πηγή: cityofathens.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή