17 Δεκεμβρίου 2016

Έκρηξη με νεκρούς σε λεωφορείο στην Καισάρεια της Τουρκίας

(upd) Τουλάχιστον 13 είναι οι νεκροί, όλοι τους στρατιώτες, από την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε λεωφορείο έξω από το Πανεπιστήμιο Ερσιγές της Καισάρειας στην Τουρκία, και τουλάχιστον 55 οι τραυματίες, όπως μεταδίδει
το τουρκικό NTV, που επικαλείται πηγές του στρατού. Από τους τραυματίες οι 12 βρίσκονται στην εντατική, ενώ σε 6 η κατάσταση της υγείας είναι κρίσιμη, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό των Εσωτερικών, που δηλώνει ότι η Τουρκία θα εκδικηθεί.

Την ώρα της έκρηξης το λεωφορείο βρισκόταν σταματημένο σε κόκκινο φανάρι και μετέφερε στρατιώτες εκτός υπηρεσίας. Ένα αυτοκίνητο φορτωμένο με εκρηκτικά το προσέγγισε και εξερράγη, ακριβώς δίπλα στο λεωφορείο.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Βεγίσι Καϊνάκ, είπε ότι η επίθεση μοιάζει πολύ με τη διπλή βομβιστική επίθεση στο στάδιο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία σκοτώθηκαν 44 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 150.

Η Τουρκία δέχεται οργανωμένη επίθεση από τις τρομοκρατικές οργανώσεις, υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι "ακραία τρομοκρατική οργάνωση" είναι υπεύθυνη για την επίθεση. Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι οι επιθέσεις σχετίζονται με τις εξελίξεις στο Ιράκ και τη Συρία.

Πηγές: Στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ, tovima.gr

Σχετική ανάρτηση: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου