15 Δεκεμβρίου 2016

Βαριές εκφράσεις στη Βουλή μεταξύ Πολάκη και Γεωργιάδη

Σφοδρή σύγκρουση σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Βουλή, μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη, με βαρύτατους προσωπικούς χαρακτηρισμούς και αναφορές στο ...ζωικό βασίλειο, αφού ακούστηκαν φράσεις όπως «κότες λειράτες», «σκυλιά», «γαϊδούρια» κλπ.

Η αρχή έγινε από τον Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος ανεφερε: «Πριν από το δημοψήφισμα, ο Παύλος Πολάκης αυτός ο Κρητίκαρος είχε γράψει στο Twitter πως τα «όχι» είναι για τους λεβέντες και τα «ναι» για τις κότες». Συνέχισε δε λέγοντας πως μετά, που ο Αλ. Τσίπρας το «όχι» το έκανε «ναι» και τον έκανε υπουργό, είπε ένα ωραίο «ναι» ο Πολάκης. Και πρόσθεσε: «Εγώ τους κρητικούς τους είχα για λεβέντες και όχι για κότες λειράτες».

Το λόγο πήρε ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης που απάντησε σε εξίσου έντονο ύφος. Θύμισε παλαιότερες τοποθετήσεις του Άδωνη Γεωγιάδη, λέγοντας «εμείς δεν προσκυνήσαμε, δεν γλύψαμε εκεί που φτύναμε». Συνέχισε τα πυρά μιλώντας για «το μνημονιακότερο των μνημονιακών» και κάνοντας λόγο για «πιστό σκυλί του Σόιμπλε».

«Εκεί που μας χρωστάνε πάνε να μας πάρουν και το βόδι» σημείωσε ο Παύλος Πολάκης και πρόσθεσε «η Ελλάδα δεν είναι αποικία, να ζητήσουμε έγκριση για να δώσουμε την υπεραπόδοση των εσόδων. Με ποιόν είστε, με την ελληνική κυβέρνηση ή με το Σόιμπλε;». Παράλληλα τον κατηγόρησε για παράνομους διορισμούς κάνοντας αναφορά στα «ραβασάκια στο ΚΕΛΠΝΟ που έστελνες εσύ και η γυναίκα σου».

To λόγο πήρε εκ νέου ο Άδωνης Γεωργιάδης, ο οποίος σε ιδιαίτερα έντονο ύφος απευθύνθηκε στον αναπληρωτή υπουργό λέγοντας: «να φέρεις εδώ τα ραβασάκια παλαιοψεύταρε». Μάλιστα ανέβασε ακόμα περισσότερο τους τόνους, χρησιμοποιώντας φράσεις όπως «γαιδούρι» και «κότα λειράτη».

Όλα αυτά στη Βουλή! Το ...ζωικό βασίλειο όμως τι φταίει;

Πηγές: ethnos.grkathimerini.gr

1 σχόλιο: