16 Δεκεμβρίου 2016

WSJ: Η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θα σημάνει το τέλος της αριστερής κυβέρνησης

Στο τεταμένο κλίμα που έχει δημιουργηθεί στις σχέσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της αναφέρεται με δημοσίευμά της η Wall Street Journal, η οποία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Η αμερικανική εφημερίδα κάνει λόγο για «πόλεμο λέξεων» μεταξύ Ελλάδας, Ευρωπαίων πιστωτών και ΔΝΤ, με αιχμή και τις εξαγγελθείσες παροχές Τσίπρα, ο οποίος έχει φέρει στην επιφάνεια το αδιέξοδο στις συνομιλίες αναφορικά με το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης.

Ο Αλέξης Τσίπρας καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στις δεσμεύσεις για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και της μεγάλης πτώσης της δημοτικότητάς του στην χώρα που μαστίζεται από την ύφεση» αναφέρει το άρθρο της WSJ και προσθέτει:

«Ο κ. Τσίπρας, βλέποντας τις ελπίδες του για έναν συμβιβασμό μέσα στον μήνα να σβήνουν, σκέφτεται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, όπως αναφέρουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Δεν έχει πάρει την απόφασή του και αναμένεται να επανεξετάσει την πρόοδο των διαπραγματεύσεων τον Ιανουάριο, αναφέρουν οι πηγές.

Αν ο κ. Τσίπρας προκηρύξει εκλογές, το πιθανότερο αποτέλεσμα είναι το τέλος της αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ μετά από δύο ταραχώδη χρόνια στην εξουσία».

Η αμερικανική εφημερίδα αναφέρει ακόμη, ότι όποια κυβέρνηση και να αναλάβει θα έχει να αντιμετωπίσει δυσκολίες με τους σκληρούς όρους που βάζει το ΔΝΤ.

«Το ΔΝΤ απαιτεί περισσότερα μέτρα λιτότητας αν οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα διατηρηθούν στο 3,5% του ΑΕΠ. Η επιμονή του ΔΝΤ σε συνδυασμό με την απροθυμία της Γερμανίας για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, έφεραν τον Τσίπρα σε δύσκολη κατάσταση», γράφει επίσης το δημοσίευμα. 

Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου