6 Μαρτίου 2018

Σεξ ή ελευθερία; Τα 4 πράγματα που λείπουν στον άνδρα σε μία σχέση.

Δε είναι όλα μερικές ωραίες λέξεις ή μία καυτή βραδιά στο κρεβάτι: Σύμφωνα με τον θεραπευτή ζευγαριών Sigrid Sonnenholzer, τα συστατικά μίας ευτυχισμένης σχέσης για τους άνδρες διαφέρουν από αυτά των γυναικών. 

Εκτίμηση για την ανάληψη της ευθύνης

Σύμφωνα με την εξελικτική θεωρία, οι άνδρες αναλαμβάνουν την ευθύνη από τη στιγμή που επιλέγουν να κάνουν οικογένεια. Αισθάνονται την ανάγκη να μη λείψει τίποτα στη γυναίκα και στα παιδιά. Φροντίζουν να έχει ο καθένας έχει μια στέγη πάνω από το κεφάλι του, δημιουργούν σχέσεις οικονομικής εξάρτησης, θέλουν να έχουν τη δυνατότητα για διακοπές, να προσφέρουν στα παιδιά την ευκαιρία να αποκτήσουν καλή εκπαίδευση και έτσι να θέτουν εαυτόν υπό τεράστια πίεση.

Μερικές φορές οι γυναίκες υποτιμούν αυτή τη δέσμευση. Πολλές φορές και δίχως πολύ σκέψη ακούγονται από τις γυναίκες φράσεις όπως "Δεν τα χρειαζόμαστε όλα αυτά, δεν τα έχουμε ανάγκη, στη χειρότερη βρίσκω μία θέση ημιαπασχόλησης" - χωρίς να σκέφτονται πως έτσι υποβαθμίζουν τον άνδρα και υποδηλώνουν πως όλα όσα κάνει δεν αξίζουν τίποτα και - εάν χρειαστεί - θα τα βγάλουν πέρα μόνες τους.

Αυτό το βιώνει ένας άνδρας ως μεγάλη αδικία, καθώς ο ίδιος θεωρεί ότι θα τα έβγαζε πέρα με πολύ λιγότερα και ότι τα κάνει όλα αυτά όχι για τον εαυτό του, αλλά για την οικογένειά του.

Η συμβουλή μου

Μιλήστε ο ένας στον άλλο. Ίσως να έχετε πραγματικά υπερφορτωθεί με ευθύνες και να πρέπει να εξετάσετε από κοινού πού μπορείτε να τις μειώσετε. Σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι ωστόσο εφικτό να μειωθούν καθόλου οι ευθύνες, οπότε η γυναίκα οφείλει τουλάχιστον να αναγνωρίσει την προσπάθεια του συζύγου της και ότι στερείται πολλά προκειμένου να είναι σε θέση να συντηρήσει το βιοτικό επίπεδο της οικογένειας.

Δείξτε ανοχή για αυτά που κάνουν

Οι γυναίκες έχουν συχνά μια πολύ συγκεκριμένη ιδέα για το πότε, τι και πώς πρέπει να λειτουργήσει κάτι, από την εκπαίδευση των παιδιών και την οργάνωση του σπιτιού εσωτερικά, μέχρι τις επισκευές στο σπίτι και γενικά όλη την καθημερινή ρουτίνα. Φυσικά και η γυναίκα γνωρίζει καλύτερα, ειδικά όταν πρόκειται για τα παιδιά, το σωστό ρυθμό με τον οποίο πρέπει να γίνονται όλα αυτά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παρ 'όλα αυτά η διαδικασία είναι συχνά τόσο συγκεκριμένη που η γυναίκα δεν επιτρέπει την παραμικρή απόκλιση. Είναι πολύ δύσκολο για έναν άνδρα να ανταποκριθεί σε μία τόσο σφιχτή δομή και με τον τρόπο τον οποίο επιθυμεί η σύντροφός του.

Η γυναίκα αρνείται να δείξει στον σύζυγό της οποιαδήποτε κατανόηση και δεν τον εμπιστεύεται, για παράδειγμα, πως θα βάλει τα παιδιά για ύπνο στην ώρα που πρέπει. Τον διαβεβαιώνει πως δε θα άλλαζε ποτέ τη σπασμένη λάμπα, αν η ίδια δε του το υπενθύμιζε διαρκώς και πως δεν έχει την ικανότητα να φέρεις σε πέρας τις οικογενειακές υποχρεώσεις χωρίς την καθοδήγησή της. Το αποτέλεσμα είναι οι άνδρες να αποσύρονται εντελώς και να μην κάνουν πλέον τίποτα, ώστε να μην πατρονάρονται διαρκώς.

Η συμβουλή μου

Εμπιστευθείτε ο ένας τον άλλο πως ο καθένας θα εκπληρώνει τα καθήκοντά του με το δικό του τρόπο και πως κανείς δεν παραλείπει εργασίες ή κάνει λάθη σκόπιμα για να ενοχλήσει τον άλλον. Ιδιαίτερα για τις γυναίκες, να είστε λίγο πιο γενναιόδωρες στην αξιολόγηση και στις απαιτήσεις σας. Εμπιστευθείτε τον σύζυγό σας, ο οποίος είναι συνεπής στα επαγγελματικά του καθήκοντα, να φέρει κάποια πράγματα εις πέρας και στο σπίτι και αφήστε τον να το κάνει με το δικό του ρυθμό.

Η γυναίκα της ζωής του

Μετά την έλευση ενός παιδιού, το οικογενειακό σύστημα αναδιατάσσεται. Πλέον δεν είναι το ζευγάρι το κέντρο της προσοχής, αλλά το νεογέννητο το οποίο απαιτεί συστηματική φροντίδα. Αυτό είναι κατανοητό για τους άνδρες οι οποίοι αναλαμβάνουν τον ρόλο του πατέρα με μεγάλη σοβαρότητα. Ύστερα από 6 έως 9 μήνες ωστόσο, διερωτάται ποιος ακριβώς είναι στην πραγματικότητα ο ρόλος του. Η γυναίκα σχηματίζει μία συμβιωτική σχέση με το παιδί και ο άνδρας αισθάνεται αποκλεισμένος και περιορισμένος στο ρόλο αυτού που φέρνει το φαγητό στο σπίτι. Η γυναίκα της ζωής του είναι πλέον "η μανούλα", κάτι που αλλιώς το είχε φανταστεί.

Η συμβουλή μου

Η σχέση του ζευγαριού προηγείται της γονικής! Ένα ευτυχισμένο ζευγάρι ότι πιο σταθερό μπορείτε να προσφέρετε στο παιδί σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε χρόνο για τους δυο σας και αξιοποιήστε όλον το κοινωνικό σας περίγυρο για να τον βρείτε. Δημιουργήστε χρονικά διαστήματα στα οποία να μπορείτε να δίνετε ο ένας στον άλλο την αμέριστη προσοχή σας, συμπεριλαμβανομένης και της ανεμπόδιστης εκδήλωσης της σεξουαλικότητάς σας.

Γυναίκες και περιπέτεια

Πολλοί άντρες εξακολουθούν να αναζητούν τις μικρές περιπέτειες που ζούσαν με τους φίλους τους όταν ήταν ακόμη εργένηδες. Θέλουν απλώς ένα μικρό διάλειμμα από την καθημερινότητα - μια πεζοπορία στο βουνό το Σαββατοκύριακο, άσκοπες βόλτες με τη μοτοσικλέτα, να πιούν και λίγο παραπάνω αλκοόλ και γενικά να περάσουν καλά - και όχι άλλες γυναίκες ή κάτι τέτοιο. Αλλά επειδή οι γυναίκες είναι συνήθως πολύ καχύποπτες με τέτοια σχέδια, οι άνδρες είτε δεν τολμούν συνήθως να ικανοποιήσουν τις κρυφές τους ανάγκες, είτε το τόλμησαν και ήρθαν αντιμέτωποι με την απογοήτευση και τα δάκρυα των αγαπημένων τους.

Η συμβουλή μου

Δώστε ο ένας στον άλλο την ευκαιρία για αυτά τα διαλλείματα. Θα πρέπει ωστόσο να γίνονται με μέτρο, να ισχύουν και για τους δύο και να σχεδιάζονται από κοινού. Εάν η γυναίκα δε θέλει να κάνει τίποτα μόνη της, ο άντρας θα μπορούσε να την αποζημιώσει πηγαίνοντας κάπου μαζί ως ζευγάρι ή οικογένεια. Έτσι θα είναι ευκολότερο και για εκείνη να περάσει ένα σαββατοκύριακο χωρίς τον άνδρα της, αφού θα γνωρίζει ότι την περιμένουν μερικές υπέροχες μέρες μαζί του στο μέλλον. Δεν είναι ποτέ αργά για μια ευτυχισμένη σχέση.







yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου