6 Μαρτίου 2018

Τα κρούσματα οικογενειοκρατίας επί ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή την πρόσφατη πρόσληψη του υιού του αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη νομική υπηρεσία των ΕΛΠΕ «με αποδοχές 56 χιλιάδες ευρώ ετησίως», μια καταγραφή των κρουσμάτων οικογενειοκρατίας επί ΣΥΡΙΖΑ, όπως παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα "Ομάδα Αλήθειας" (omadaalithias.gr). Ακολουθεί το σχετικό δημοσίευμα:

Αυτή είναι η οικογενειοκρατία ΣΥΡΙΖΑ 

Όλοι οι συγγενείς στην κυβέρνηση της Αριστεράς

Υπουργοί που διορίζουν ανίψια, στελέχη που διορίζουν οικογένειες ολόκληρες. Υπουργικά ανδρόγυνα. Κομματικά και οικογενειακά ρουσφέτια που έχουν πάρει διαστάσεις επιδημίας.

Αλέξης Τσίπρας: 


Η Περιστέρα Μπαζιάνα, σύντροφος του πρωθυπουργού. Η πορεία της Περιστέρας Μπαζιάνα από δασκάλα πληροφορικής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Από εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δασκάλα πληροφορικής δημοτικού σχολείου), η σύντροφος του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα είναι πλέον με μετάταξη μόνιμη διοικητική υπάλληλος στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ). Είχε προηγηθεί απόσπαση από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, σύμφωνα με τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών Π.Ε. στα Πανεπιστήμια και Τ.Ε.Ι. για το σχολικό έτος 2016-2017. Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ 496/30-5-2017, η κυρία Μπαζιάνα έπειτα από δική της αίτηση εντάσσεται στους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΜΠ, ως υπάλληλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στο χώρο της Πληροφορικής. 

Ο ξάδερφός Γιώργος Τσίπρας ο οποίος διορίστηκε αρχικά γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας στο Υπουργείο Εξωτερικών και στη συνέχεια προϊσταμένος του Οικονομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού.

Η νύφη του Αλέξη Τσίπρα (σύζυγος του αδερφού του) κατέχει θέση παράλληλης άσκησης καθηκόντων και στο Δημόσιο, αλλά και στο γραφείο του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσου Πετρόπουλου, ως μετακλητή (και όχι αποσπασμένη) υπάλληλος.

Η σύζυγος του ξαδέρφου κ. Γιώργου Τσίπρα, προσελήφθη με σύμβαση μετακλητής υπαλλήλου, στο γραφείο του κ. Σπίρτζη.

Νίκος Παππάς:


Ο πατέρας του Νίκου Παππά, Στέλιος, ανέλαβε διοικητής του ΟΑΣΘ. Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε για τον εαυτό του ότι είναι η καλύτερη επιλογή!

Ρένα Δούρου:

Ο σύντροφος της 
Ρένας Δούρου (Ιωάννης Μενίσης) διορίστηκε στην ΕΥΔΑΠ. (ως Διευθύνων Σύμβουλος).

Ο αδερφός της Ρένας Δούρου, Παναγιώτης Δούρος ανέλαβε καθήκοντα μετακλητού δημοσίου υπαλλήλου στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού (ήταν ήδη υπάλληλος στο Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε)

Πρώην Γραμματέας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ:

Ο Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλος διόρισε στο δημόσιο τον αδερφό του Ορέστη και τη μητέρα του Ξανθή Παπαδοπούλου.

Σε θέση ειδικού συνεργάτη Υπουργού διορίστηκε και η φίλη του Χρύσα Πάντου, η οποία ήταν στέλεχος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια Βουλευτής.

Παναγιώτης Κουρουμπλής:

Όλο του το σόι στο δημόσιο έχει διορίσει ο Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής. Την γυναίκα του και 5 ανίψια! Δείτε αναλυτικά εδώ

Νίκος Βούτσης:

Απέσπασε στο γραφείο του τη σύζυγό 
του, κυρία Αγγελική Παπάζογλου (το ρεπορταζ εδώ).

Εκτός αυτού, τα ανίψια του Νίκου Βούτση, Βαγγέλης και Νίκος Καλπαδάκης κατέλαβαν θέσεις ευθύνης.

Ο Βαγγέλης Καλπαδάκης, ανιψιός του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και υπάλληλος του διπλωματικού κλάδου του υπουργείου Εξωτερικών με βαθμό Γραμματέως Πρεσβείας Α’ ύστερα από απόφαση του πρωθυπουργού αποσπάστηκε στη θέση του προϊσταμένου του διπλωματικού γραφείου της Γραμματείας του Πρωθυπουργού. 

Ο Γιώργος Καλπαδάκης, που είναι διευθυντής του πολιτικού γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, ορίστηκε και ως μέλος του ΔΣ της "Enterpise Greece"

Δημήτρης Βίτσας:


Η σύζυγός του Πέτη Πέρκα διορίστηκε επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών.


Νίκος Παρασκευόπουλος:

Η σύντροφός του τοποθετήθηκε πρόεδρος στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης από τον Γιώργο Κατρούγκαλο. Δείτε το δελτίο τύπου εδώ

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος:

Διορίστηκε ο γιος του αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης στα ΕΛΠΕ, με μισθό 56.000 ευρώ ετησίως, όπως αποκάλυψε το Βήμα της Κυριακής

Σχετικά, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε σήμερα η ακόλουθη ανακοίνωση: «Την ώρα που χιλιάδες νέοι επιστήμονες αναγκάζονται να μεταναστεύσουν, καθώς αδυνατούν να βρουν εργασία στην Ελλάδα, και η πλειοψηφία των εργαζομένων συντηρούν τις οικογένειές τους με πενιχρούς μισθούς, η Κυβέρνηση προχωρά σε αθρόες προσλήψεις συγγενών και φίλων. Τελευταίο κρούσμα, η πρόσληψη του υιού του αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Παπαγγελόπουλου στη νομική υπηρεσία των ΕΛΠΕ και μάλιστα με αποδοχές 56 χιλιάδες ευρώ ετησίως. Οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που ήρθαν στην εξουσία δεσμευόμενοι δήθεν να αποκαταστήσουν την αξιοκρατία, έχουν στήσει ένα αναίσχυντο πελατειακό πάρτι, στέλνοντας το λογαριασμό στους πολίτες».
 

Σάκης Παπαδόπουλος: 


Η κόρη του Σάκη Παπαδόπουλου, βουλευτή Τρικάλων του κυβερνώντος κόμματος, Έλενα Παπαδοπούλου, ανέλαβε γενική γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής στο υπουργείο Οικονομικών. Η επίσημη ανακοίνωση εδώ

Κώστας Αρβανίτης:

Ο Κώστας Αρβανίτης, διετέλεσε διευθυντής στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ και στενός φίλος του πρωθυπουργού. Η σύζυγός του διορίστηκε στον υφυπουργό Εργασίας Πετρόπουλο και η κόρη στον υπουργό Σπίρτζη. Ο ίδιος απάντησε ότι η σύζυγος του που είναι συνταξιούχος διέκοψε τη σύνταξη της για να βοηθήσει σε θέση μετακλητής υπαλλήλου, χωρίς δηλαδή να έχει διοριστεί. Για την κόρη της συζύγου του σημειώνει ότι δεν εργάζεται σε κανένα υπουργείο αλλά δούλεψε σε συγκεκριμένη δουλειά για ένα δίμηνο που πλέον έχει παρέλθει.

Τα δύο υπουργικά ανδρόγυνα. Θοδωρής Δρίτσας - Τασία Χριστοδουλοπούλου και Δημήτρης Παπαδημητρίου - Ράνια Αντωνοπούλου.

Οι δύο τελευταίοι απομακρύνθηκαν πρόσφατα από την κυβέρνηση μετά τις αποκαλύψεις για το επίδομα ενοικίου. Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου κατείχε τη θέση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, ενώ η Ράνια Αντωνοπούλου ήταν αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ο Θοδωρής Δρίτσας διετέλεσε Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και η Τασία Χριστοδουλοπούλου αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.


Πηγή: omadaalithias.gr όπου δημοσιεύθηκε στις 06.03.2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου