20 Μαρτίου 2018

Καναδάς: Γιατροί ζητούν να μην αυξηθούν οι μισθοί τους!

Συνέβη και αυτό!
Διαδικτυακή εκστρατεία κατά… της αύξησης των μισθών τους διοργανώνουν εκατοντάδες γιατροί στο Κεμπέκ του Καναδά, εκτιμώντας πως αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να διατεθούν για την ενίσχυση του κλάδου των νοσηλευτών, καθώς και άλλων εργαζομένων στον τομέα της υγείας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, περίπου 740 γιατροί και φοιτητές ιατρικής υπέγραψαν διαδικτυακό αίτημα ζητώντας να ακυρωθεί η προβλεπόμενη αύξηση των μισθών τους.

Αν και, κατά το δημοσίευμα, εκτιμάται πως κρύβονται και πολιτικοί λόγοι πίσω από αυτήν τη διαδικτυακή εκστρατεία, οι γιατροί προβάλλουν ως κύριο αίτημα την ανάγκη να διατεθούν κονδύλια προκειμένου να προσληφθούν νοσηλευτές, οι οποίοι συχνά καλούνται να κάνουν υπερωρίες λόγω έλλειψης προσωπικού.

Παράλληλα, οι γιατροί ζητούν να ενισχυθούν και άλλοι εργαζόμενοι στον κλάδο της υγείας, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με μειώσεις μισθών.

Σύμφωνα με εκτίμηση των αρχών του Καναδά και όπως αναφέρουν οι New York Times, τα εισοδήματα των γιατρών στο Κεμπέκ εξαρτώνται από τις ώρες που εργάζονται και ανέρχονται ετησίως -κατά μέσο όρο- σε 315.000 δολάρια ΗΠΑ (περίπου 255.000 ευρώ το χρόνο ή 21.250 ευρώ το μήνα!), μετά από σειρά αυξήσεων την τελευταία δεκαετία.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου