15 Μαρτίου 2018

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 10 μονάδων για τη ΝΔ

Προβάδισμα 10 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ. Η πλειοψηφία κρίνει ως «πολύ σημαντικό» το ζήτημα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ενώ αρνητικά αξιολογούνται οι χειρισμοί της κυβέρνησης στο ζήτημα. Oσον αφορά την υπόθεση Novartis η πλειοψηφία εκτιμά πως η συζήτηση ευνοεί πολιτικά την κυβέρνηση. Ειδικότερα:

Στην πρόθεση ψήφου, με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ αποσπά το 31,5%, δέκα μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος λαμβάνει το 21,5%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής με 8,5%, μόλις μισή μονάδα πάνω από τη Χρυσή Αυγή (8%) που είναι τέταρτη. Στην πέμπτη θέση, με 6%, βρίσκεται το ΚΚΕ. Καμία άλλη παράταξη δεν αποσπά το ελάχιστο ποσοστό για είσοδο στη Βουλή, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και την Ένωση Κεντρώων να βρίσκονται στο 2%.

Στην παράσταση νίκης, η καθαρή πλειοψηφία (
55%) προβλέπει επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ μόλις το 23% κάνει λόγο για πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δυο στρατιωτικοί. Η πλειοψηφία κρίνει ως «πολύ σημαντικό» το ζήτημα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών σε ποσοστό 62%, ενώ το 16% το κρίνει ως «αρκετά σημαντικό». Αρνητικά σε ποσοστό που συνολικά φθάνει το 51% αξιολογούνται οι χειρισμοί της κυβέρνησης στο ζήτημα (30% των ερωτηθέντων απαντούν «σίγουρα αρνητικά» και 21% «μάλλον αρνητικά»), ενώ «σίγουρα θετικά» απαντά το 11% και μάλλον θετικά το 21%. 

Oσον αφορά την υπόθεση Novartis, σχεδόν τέσσερις στους δέκα υπολογίζουν πως η ευρύτερη συζήτηση για σκάνδαλα και μίζες ευνοεί πολιτικά την κυβέρνηση. Μόλις το 6% γνωμοδοτεί ότι ευνοείται η αντιπολίτευση. 

Απαισιοδοξία των πολιτών αλλά και επιφυλακτικότητα για πρόωρες εκλογέςΤο 63% θεωρεί ότι τα πράγματα «σίγουρα» ή «μάλλον» κινούνται προς λάθος κατεύθυνση, ενώ στον αντίποδα μόλις ένας στους τέσσερις εκτιμά πως σίγουρα ή μάλλον τα πράγματα πηγαίνουν σωστά. 

Ωστόσο, ακριβώς οι μισοί πολίτες διαφωνούν με τη λύση της άμεσης προκήρυξης εκλογών. Το 36% προτιμά να δει την κυβέρνηση να ολοκληρώνει την τετραετή θητεία της, ενώ το 14% δεν είναι αντίθετο σε πρόωρες κάλπες αλλά θα προτιμούσε να στηθούν αργότερα. Το 37% θέλει εκλογές «άμεσα» και το 13% δεν απαντά ή λέει ότι δεν ξέρει τι θα ήταν προτιμότερο.

Πηγές: skai.gr, 
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου