22 Μαρτίου 2018

Ευρωβουλευτής της χρονιάς στις «Νέες Τεχνολογίες» η Εύα Καϊλή

Το βραβείο της ευρωβουλευτή της χρονιάς στην κατηγορία Νέων Τεχνολογιών πήρε η Εύα Καϊλή στην τελετή απονομής των MEP Awards το βράδυ της Τετάρτης, στις Βρυξέλλες, την οποία διοργανώνει το περιοδικό του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Parliament Magazine.

«Είναι μια σημαντική βράβευση για την πατρίδα μου, την ομάδα μου και για εμένα» δήλωσε χειροκροτούμενη κατά την απονομή η ευρωβουλευτής.

Η 
Εύα Καϊλή, εκτός από υποψήφια (και νικήτρια της κατηγορίας) ήταν και η παρουσιάστρια των βραβείων. Σχολιάζοντας με χιούμορ αυτό το γεγονός είπε: «Επειδή τις άλλες δύο φορές δεν κέρδισα, μάλλον γι' αυτό με έκαναν παρουσιάστρια, επειδή με λυπήθηκαν»... 

Double duty for @EvaKaili - host and new technologies winner “Working together is the only way Europe can lead on tech - data is the new gold, need vision and to protect citizens’ privacy”

Στην τελετή συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΕΕ, πλήθος Ευρωβουλευτών, εκπρόσωποι μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων και μέλη της κοινωνίας των πολιτών και μη κυβερνητικών οργανώσεων. 


Σημειώνεται πως η ελληνίδα ευρωβουλευτής είχε υπάρξει υποψήφια άλλες δύο φορές στο παρελθόν, αλλά φέτος κατόρθωσε να κερδίσει την τιμητική αυτή διάκριση στην τελετή απονομής των MEP Awards. Βρίσκεται στο Ευρωκοινοβούλιο από το 2014 και εξελέγη με το ΠΑΣΟΚ και το τότε σχήμα της "Ελιάς".

Η Εύα Καϊλή είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης Επιστήμης και Τεχνολογίας (STOA), ενώ παράλληλα είναι και πρόεδρος της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ΝΑΤΟ.

Πηγές: news.in.gr, protothema.gr, theparliamentmagazine.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου