28 Απριλίου 2018

Παραπολιτικά: Πιέσεις για μίζα 3,6 εκατ. σε αν. υπουργό και συνεργάτη του Τσίπρα

Διαδοχικές πιέσεις και εκβιασµούς, που δέχθηκε από συνεργάτες ανώτατων κυβερνητικών στελεχών, µεταξύ των οποίων ένας αναπληρωτής υπουργός που πλέον δεν βρίσκεται στην κυβέρνηση, και ένα κυβερνητικό στέλεχος που βρίσκεται ακόµα και σήµερα πολύ κοντά στο περιβάλλον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, µεταξύ του 2016 και του 2017, αποκαλύπτει, µιλώντας στα «Παραπολιτικά», ο βασικός µάρτυρας κατηγορίας στο σκάνδαλο «Καρούζος gate», που αποκαλύφθηκε το 2010, Ιωσήφ Λιβανός.
 
Σύµφωνα µε τις καταγγελίες, στην πρώτη φάση οι πιέσεις προέρχονταν από πρόσωπα που συνδέονταν µε αναπληρωτή υπουργό και ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης, ενώ έναν χρόνο µετά, σε δεύτε ρη φάση, το 2017, από πρόσωπα που συν δέονταν µε τον σύµβουλο του υπ. Οικονοµι κών, Ευ. Τσακαλώτου, και συγκεκριµένα τον κ. Α. Πουλιάση. 

Και στις δύο περιπτώσεις, οπως αναφέρουν τα «Παραπολιτικά», το αντικείµενο του εκβιασµού, σύµφωνα πάντα µε τους ισχυρισµούς του κ. Λιβανού, ήταν το ίδιο: Να παραχωρήσει ένα σηµαντικό µερίδιο της αµοιβής του που βάσει του νόµου δικαιούται από την αποκάλυψη της ευρείας φοροδιαφυγής του τότε ζεύγους Καρούζου, προκειµένου να γίνουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για να εκδοθεί το ποσό. 

Στην πρώτη περίπτωση, από τα «ενδιάµεσα πρόσωπα» του τότε αναπληρωτή υπουργού και του ανώτατου κυβερνητικού στελέχους του ζητήθηκε το 50% της αµοιβής του, η οποία ανήρχετο στο ποσό των 7,2 εκατ. ευρώ. ∆ηλαδή η «µίζα» που ζητούσαν για τους δύο κυβερνητικούς θα έφτανε τα 3,6 εκατ. ευρώ. 

Κυβερνητικές πηγές: Απελπισμένος ο χρηματοδότης της εφημερίδας «Παραπολιτικά» 

Ως απελπισμένο, χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές, τον χρηματοδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά» με αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδο που αφορά σε συνεργάτη του υπουργού Οικονομικών, Ευκλειδη Τσακαλώτου.

«Τελικά, πρέπει να είναι βαθιά απελπισμένος ο ναρκέμπορος χρηματοδότης των Παραπολιτικών για να κάνει πρωτοσέλιδο αυτήν την ανοησία περί δήθεν μίζας σε σύμβουλο υπουργού, αποσιωπώντας ακόμα και το γεγονός ότι το ίδιο το γραφείο του υπουργού έστειλε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη, σύμφωνα με επίσημη σχετική ανακοίνωση», αναφέρουν.

«Με την υπόθεση που βγάζει στις εφημερίδες του ο απελπισμένος διωκόμενος και κουμπάρος του κ. Μητσοτάκη θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι...», συνεχίζουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν: «Η συνέχεια (σ.σ της υπόθεσης) στον φυσικό χώρο των κ. Μαρινάκη και Κουρτάκη, τις αίθουσες των δικαστηρίων». 


Απάντηση της «Παραπολιτικά» στις κυβερνητικές πηγές

Σε απάντηση της στις κυβερνητικές πηγές, η εφημερίδα «Παραπολιτικά» αναφέρει ότι «Θα περιμέναμε μια σοβαρή απάντηση από τα υπόγεια του Μαξίμου. Πρώτον. Τα καταγγελλόμενα από τον κ. Λιβανό είναι αληθή; Δεύτερον. Ο συνεργάτης του κ. Τσακαλώτου παραμένει στη θέση του μετά τις καταγγελίες; Τρίτον. Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί ώστε να ελέγξετε την ακρίβεια των καταγγελλομένων σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα;».

Και καταλήγει: «Αντί γι’ αυτά, μας απειλείτε με διώξεις. Να σας ενημερώσουμε, επειδή έχουμε υποστεί πολλές τέτοιες, ότι αυτές δεν εξελίσσονται καλά για τους υπουργούς της κυβέρνησής σας στις αίθουσες των δικαστηρίων. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, αν, αντί απαντήσεων, προτιμάτε τα δικαστήρια, είμαστε πάντα στη διάθεσή σας. Εξάλλου, σύντομα θα αποτελούν και τον φυσικό σας χώρο». 

Η ΝΔ ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Όσα αποκαλύπτει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα «Παραπολιτικά» για τη σκοτεινή υπόθεση χρηματισμού στην οποία φέρεται να είναι εμπλεκόμενος σύμβουλος του κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου, χρήζουν απαντήσεων από την Kυβέρνηση.
Ισχύουν οι καταγγελίες για τον σύμβουλο του Υπουργού Οικονομικών ότι ζήτησε μίζα από τη νόμιμη αμοιβή του καταγγέλλοντος για τη συνδρομή του σε υπόθεση μεγάλης φοροδιαφυγής;
Τι έκανε το Μέγαρο Μαξίμου όταν ενημερώθηκε για την ύποπτη αυτή υπόθεση και γιατί ο κ. Τσακαλώτος διατηρεί ακόμη τον καταγγελλόμενο σύμβουλό του στη θέση του;
Αληθεύει ότι το Yπουργείο Οικονομικών καθυστέρησε την παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη και κατέφυγε σε αυτήν αφού προηγουμένως πληροφορήθηκε ότι είχε προσφύγει και ο καταγγέλλων;
Ισχύει ότι στην υπόθεση εμπλέκεται και πρώην αναπληρωτής Yπουργός του Υπουργείου Οικονομικών;
Η Νέα Δημοκρατία αξιώνει άμεσες και πειστικές απαντήσεις από την κυβέρνηση κι όχι υπεκφυγές από τις μονίμως ανώνυμες πηγές του Μαξίμου, καθώς οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές».


Απάντηση Υπ.Οικ. σε δημοσίευμα της «Παραπολιτικά»

«Δεν μας κάνει καμία εντύπωση ότι η αξιωματική αντιπολίτευση και ο συνδεδεμένος με αυτήν Τύπος αγωνιούν να αξιοποιήσουν καταγγελίες ανάλογες του επιπέδου τους», σημειώνεται σε ανακοίνωση του γραφείου του υπουργού Οικονομικών, αναφορικά με δημοσιεύματα και καταγγελίες περί φερόμενης εμπλοκής συμβούλου του υπ. Οικονομικών σε υπόθεση χρηματισμού.

Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, διευκρινίζεται ότι «Δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να εκδοθεί από το υπουργείο Οικονομικών πράξη που να αφορά ατομικά τον καταγγέλλοντα ή οποιαδήποτε άλλη μεμονωμένη περίπτωση, εφόσον δεν υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο. Επομένως δεν υπήρχε καν το έδαφος για οποιαδήποτε συναλλαγή»...

Στην ίδα ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «το υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει να νομοθετεί και να εφαρμόζει διατάξεις που πράγματι χτυπούν τη φοροδιαφυγή, όπως έχει πια φανεί και από τη δημοσιονομική υπεραπόδοση κι όχι ανεφάρμοστες διατάξεις, όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις χωρίς κανένα αντίκρισμα».

Πηγές: 
parapolitika.gr , ΑΠΕ-ΜΠΕ , nd.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου