25 Απριλίου 2018

Και το φτυάρι θέλει τέχνη

Για συμβολικούς λόγους, για να ριζώσει η φιλία ή άλλες επιθυμητές σχέσεις ή ακόμα και η μνήμη στη συνείδηση των λαών τους οι ηγέτες συχνά φυτεύουν δέντρα... Όμως, στο φύτεμα, ακόμα και το φτυάρι θέλει τέχνη.

Δυο χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Το δέντρο της φιλίας φύτεψαν οι Τραμπ και Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν, έφθασε την Δευτέρα στο Λευκό Οίκο στο πλαίσιο της πρώτης τριήμερης επίσημης επίσκεψή τους στις ΗΠΑ. 


Το πιο εντυπωσιακό στιγμιότυπο της συνάντησης των Τραμπ και Μακρόν, σύμφωνα  μέσα ενημέρωσης, ήταν η στιγμή που παρουσία των συζύγων τους φύτεψαν στη νότια πλευρά του κήπου του Λευκού Οίκου ένα γαλλικό δέντρο, σύμβολο φιλίας μεταξύ των δύο χωρών. Οπως έγινε γνωστό, πρόκειται για μια ευρωπαϊκή βελανιδιά από το Bellleau Woods και συμβολίζει την είσοδο των ΗΠΑ στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Δένδρα ελιάς στο Μουσείο Ολοκαυτώματος

Με τη συμβολική φύτευση δύο δένδρων ελιάς από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Ρούβεν Ρίβλιν, ολοκληρώθηκε η τελετή θεμελίωσης του Μουσείου Ολοκαυτώματος Θεσσαλονίκης, προς το τέλος Ιανουαρίου. 


«Τίποτε και κανένας δεν ξεχάστηκε. Ούτε οι εγκληματίες, ούτε τα θύματα», σημείωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Πρωθυπουργός ενώ αναφέρθηκε και στη δημιουργία πάρκου μνήμης στον χώρο γύρω από το Μουσείο με χιλιάδες δέντρα στην μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. 


«Για συμβολικούς λόγους, σήμερα θα φυτέψουμε τα πρώτα δέντρα, ελιές, για να ριζώσει η μνήμη στη συνείδηση των λαών μας» είχε τότε τονίσει ο κ. Τσίπρας.

Όμως, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, στο φύτεμα ακόμα και το φτυάρι θέλει τέχνη!

Βέβαια, υπάρχουν και οι περιπτώσεις που κάποιοι έχουν αναγάγει σε τέχνη το ρίξιμο με το φτυάρι ...λάσπης στους πολιτικούς τους αντιπάλους! Αλλά αυτό είναι μια άλλη μεγάλη ιστορία...

afirimeno.com

1 σχόλιο:

  1. Μερικές μέρες αργότερα, η βελανιδιά που φύτεψαν οι πρόεδροι των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, είχε εξαφανιστεί από τον Λευκό Οίκο. Πολλές ήταν οι εικασίες που έγιναν στη συνέχεια, έως ότου η Γαλλία δώσει την απάντηση ότι το δέντρο-σύμβολο της γαλλοαμερικανικής φιλίας μπήκε σε καραντίνα. «Είναι υποχρεωτικό για κάθε ζωντανό οργανισμό που εισάγεται στις ΗΠΑ», εξήγησε με μήνυμά του στο Twitter ο Ζεράρ Αρό, πρεσβευτής της Γαλλίας στις ΗΠΑ. «Θα ξαναφυτευτεί μετά», πρόσθεσε. kathimerini.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή