24 Απριλίου 2018

Νέες μεθοδεύσεις για Novartis καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Και ενώ έχει στα χέρια της τα πορίσματα των άλλων κομμάτων για την υπόθεση Novartis, προκειμένου να καταθέσει το δικό της πόρισμα η κυβερνητική πλειοψηφία ζητά και παίρνει διήμερη παράταση, έτσι ώστε μόνον αυτή να μπορέσει να δώσει απαντήσεις στα πορίσματα των άλλων. Επόμενο ήταν να πυροδοτήσει αντιδράσεις στην αντιπολίτευση.

«Το πιο αστείο και το πιο κωμικό της υποθέσεως είναι ότι ενώ ετάχθη η προθεσμία αυτή από την κυβερνητική πλειοψηφία για να καταθέσουμε πορίσματα, αφού κατατέθησαν τα πορίσματα των Κομμάτων της Αντιπολίτευσης, η κυβερνητική πλειοψηφία δεν κατάθεσε το πόρισμα της και υπέβαλε και αίτημα 48ωρου παρατάσεως στις 10:20, αφού είχε δει τα πορίσματα των άλλων Κομμάτων, προφανώς αμήχανη και για να απαντήσει» δηλώνει ο Τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ και μέλος της προανακριτικής για την υπόθεση Novartis, Μάκης Βορίδης. Και καταγγέλει: «Συνεχίζονται οι θλιβερές μεθοδεύεις αυτής της υπόθεσης, που υποτίθεται ότι ήταν το μεγαλύτερο σκάνδαλο και κατέληξε το μόνο σκάνδαλο που υπάρχει να είναι η μεγαλύτερη σκευωρία σπίλωσης και δυσφήμισης πολιτικών αντιπάλων της Κυβέρνησης».

To αίτημα της διήμερης παράτασης απεστάλη από τον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής κ. Θοδωρή Δρίτσα λίγο πριν από τις 10.30 π.μ στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των βουλευτών της αντιπολίτευσης με το χαρακτηρισμό «επείγον».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο μέρος του πορίσματός τους που δόθηκε στη δημοσιότητα μόνο ως προς το σκέλος της νομικής τεκμηρίωσης περί της αναρμοδιότητας της Βουλής αναφέρουν: «H Βουλή είναι αναρμόδια για τη δίωξη και εκδίκαση των εγκλημάτων του σκανδάλου Novartis και οφείλει να επιβεβαιώσει τη σχετική αρμοδιότητα των τακτικών δικαστηρίων».

Ο κ. Μάκης Βορίδης, σχετικά με τα συμπεράσματα του πορίσματος που κατέθεσε η ΝΔ, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Το πρώτο και βασικό είναι ότι υπάρχει απόλυτη ανυπαρξία, έστω και απλών ενδείξεων, τελέσεως οποιουδήποτε αδικήματος. Δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία...». Καταγγέλλει «την μεθόδευση που ακολουθήθηκε, προκειμένου να μην εξεταστεί η υπόθεση» παρά τα επίμονα αιτήματα όλων των εμπλεκομένων προσώπων και όλων των Κομμάτων της Αντιπολίτευσης, να προχωρήσει η Επιτροπή σε πλήρη και ουσιαστική διερεύνηση της υποθέσεως, «η άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας ήταν εκκωφαντική».

Ο κ. Θ. Παπαθεοδώρου, εκπροσωπώντας τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, στο κείμενό του κάνει λόγο για εξαρχής μεθοδεύσεις εκ μέρους της πλειοψηφίας, για «ενορχηστρωμένη απόπειρα ηθικής και πολιτικής προσβολής των αναφερομένων προσώπων», μεταξύ άλλων σημειώνει: «Πρόκειται για απόφαση σκοπιμότητας, συγκάλυψης και πολιτικού χειρισμού της υπόθεσης που κατέληξε σε αυτό που η κοινή γνώμη ήδη αποκαλεί "φιάσκο". Η σπουδή με την οποία κατέληξε στην δήθεν αναρμοδιότητα η πλειοψηφία της Επιτροπής εντείνει την εικόνα της σκευωρίας και των κατασκευασμένων κατηγοριών εναντίον των πολιτικών αντιπάλων της Κυβέρνησης...».

Ο κ. Ν. Καραθανασόπουλος του ΚΚΕ σε δήλωσή του μεταξύ άλλων αναφέρει: «Το ΚΚΕ προειδοποίησε ότι δεν θα ανεχτούμε, με πρόσχημα νομικίστικους τακτικισμούς, να μην εξεταστεί η ουσία του σκανδάλου, όλα τα ενδεχόμενα αδικήματα παραγεγραμμένα ή μη, να μην εξεταστούν με τη φυσική τους παρουσία όλοι οι μάρτυρες, ακόμα και οι "προστατευόμενοι"... Η άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να εξεταστεί η υπόθεση στην ουσία της, επικαλούμενη την δήθεν αναρμοδιότητά της, είναι προσχηματική, στην πραγματικότητα δεν διευκολύνει ούτε τη δικαιοσύνη στη διερεύνηση της υπόθεσης και εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες».

Απαντώντας το Γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να περάσει στην αντεπίθεση σημειώνοντας: «Όσοι ήθελαν να οδηγήσουν την υπόθεση Novartis σε κουκούλωμα και παραγραφή, μιλώντας για σκευωρία, απέτυχαν. Οι ίδιοι κατηγορούν τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν δεν μπορεί να συγκροτήσει πόρισμα, αγνοώντας υποκριτικά τη σοβαρότητα και την ενδελεχή προσέγγιση όλου του φάσματος των ζητημάτων που γνωρίζουν ότι κάνουν τα μέλη της πλειοψηφίας της Επιτροπής. Αυτό που φοβούνται δηλαδή. Ας μην αγωνιούν και ας μη βιάζονται. Η Βουλή θα διαβιβάσει αρμοδίως το σύνολο του υλικού και το Πόρισμα στη Δικαιοσύνη, μετά την έγκρισή του».

Πηγές: Στοιχεία από kathimerini.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ, nd.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου