19 Απριλίου 2018

Δημοσκόπηση Pulse: 10 μονάδες προβάδισμα για ΝΔ

Σταθερό προβάδισμα 10 μονάδων σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ απολαμβάνει η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με τη νεότερη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για τον ΣΚΑΪ, με την κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία και τα φαινόμενα ανομίας να αποτελούν ανοιχτές πληγές για την κυβέρνηση.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ αποσπά το 31,5% έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ, με τα δύο κόμματα να διατηρούν αμετάβλητα τα ποσοστά τους συγκριτικά με την έρευνα του Μαρτίου.

Στην τρίτη θέση φαίνεται πως σταθεροποιείται το Κίνημα Αλλαγής, κερδίζοντας μισή μονάδα και «σκαρφαλώνοντας» στο 9%. Στάσιμη στο 8% βρίσκεται η Χρυσή Αυγή, ενώ πέμπτο κατατάσσεται το Κομμουνιστικό Κόμμα, με 6,5%, επίσης αυξάνοντας το ποσοστό το κατά μισή μονάδα.

Κανένα άλλο κόμμα δεν προβλέπεται να μπει στη Βουλή, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και την Ένωση Κεντρώων να μένουν «κολλημένα» στο 2%.

Τα στοιχεία της Pulse καταδεικνύουν επίσης μεγάλη διαρροή ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συσπείρωση της Κουμουνδούρου να ανέρχεται μόλις στο 47%, ενώ της ΝΔ φτάνει στο 82%. 

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ απολαμβάνει σταθερό προβάδισμα 32 μονάδων, με 55 στους 100 πολίτες να βλέπουν νίκη της Πειραιώς. Στο μέτωπο της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με οκτώ μονάδες έναντι του Αλέξη Τσίπρα, με 31% έναντι 23%.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των δύο στρατιωτών, που κρατούνται επί 50 ημέρες στις φυλακές της Αδριανούπολης, το 56% κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά τους έως τώρα χειρισμούς της Αθήνας, ποσοστό αυξημένο κατά πέντε μονάδες συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα. Αντίθετα, το μερίδιο των πολιτών που αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά τις ενέργειες της κυβέρνησης παραμένει στάσιμο στο 32%.

Μεγάλη πληγή αποδεικνύεται επίσης το θέμα της ασφάλειας. Σχεδόν επτά στους δέκα δηλώνουν, σίγουρα ή μάλλον, ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από το επίπεδο ασφάλειας και αστυνόμευσης που υπάρχει σήμερα. Μόλις το 21% δηλώνει ικανοποιημένο σε έναν βαθμό. 

Η δημοσκόπηση προδίδει επίσης την έντονη απαισιοδοξία των Ελλήνων για την πορεία της χώρας, όπου περισσότεροι από έξι στους δέκα εκτιμούν πως τα πράγματα κινούνται «σίγουρα» ή «μάλλον» σε λάθος κατεύθυνση.

Η έρευνα της Pulse διενεργήθηκε σε πανελλαδικό δείγμα 1.356 πολιτών με δικαίωμα ψήφου, μεταξύ 15 και 17 Απριλίου.

Ολόκληρη η δημοσκόπηση ΕΔΩ

Πηγή: skai.gr 

Σχετική ανάρτηση:
15 Μαρτίου 2018 Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 10 μονάδων για τη ΝΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου