27 Απριλίου 2018

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 27.4.2018

Παραιτήθηκε ο κορυφαίος αστροφυσικός Σταμάτης Κριμιζής από πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ), πριν συμπληρώσει μήνα. Στη θέση του τοποθετήθηκε ο Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς, ένας ... "βασιλικότερος του Παππά" και ... "υπάκουος" στην κυβέρνηση, σύμφωνα και με το σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή". 

Και ένα ακόμη σκιτσο, του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή", πάνω στο θέμα της παραίτησης Κριμιζή:


Σημειώνεται ότι ο Σταμάτης Κριμιζής, κορυφαίος Ελληνας αστροφυσικός που το 1999 η Διεθνής Αστρονομική Ένωση έδωσε προς τιμή του το όνομα Κριμιζής τον αστεροειδή 8323, παραιτήθηκε καταγγέλλοντας υπουργικές αποφάσεις που «πρακτικά ακύρωσαν τον λόγο ύπαρξης του ΕΛΔΟ, καθιστώντας τον μια μη αξιόπιστη γραφειοκρατική δομή που θα μπορούσε να γίνει υποχείριο οποιουδήποτε πολιτικού προϊστάμενου», όπως αναφέρει στην επιστολή παραίτησης του. Παραιτήθηκε καταγγέλλοντας και τη συμπεριφορά του γενικού γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων που λειτουργούσε ως ένας «Τσάρος του Διαστήματος», χωρίς να έχει καμία γνώση και εμπειρία στον τομέα του οποίου διορίσθηκε υπεύθυνος, όπως προσθέτει. 

Παράλληλα, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ανακοίνωσε ότι νέος πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού αναλαμβάνει ο ηλεκτρολόγος μηχανικός και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Δορυφορικών Οργανισμών, Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς. 

Σχετική ανάρτηση: 
Παραιτήθηκε ο Σταμάτης Κριμιζής από πρόεδρος του ΕΛΔΟ (25 Απριλίου 2018)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου