26 Απριλίου 2018

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 26.4.2018

Χρονομίσθωση δυο Γαλλικών φρεγατών εξαγγέλει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, κάτι που μετά λίγες μέρες διαψεύδει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος! 

Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς φρεγάτες; Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή". 

Και ένα ακόμη σκίτσο, του Ανδρέα Πετρουλάκη επίσης στην "Καθημερινή", πάνω στο ίδιο θέμα:


Και λίγα λόγια για το ιστορικό: 

Την περασμένη Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη είχε πει: «Είναι γνωστό ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνομιλήσει στο πρόσφατο παρελθόν με τον κ. Μακρόν και υπήρξε συνεννόηση για να πάρει η Ελλάδα δύο φρεγάτες. Οι δύο φρεγάτες είναι δυνατόν να πλεύσουν και σε σύντομο διάστημα, μέσα στο καλοκαίρι ...».

Και ενώ οι συνεργάτες του Φώτη Κουβέλη επέμεναν πως σύντομα θα υπάρξει συμφωνία για την χρονομίσθωση των φρεγατών, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, προχώρησε (πέντε ημέρες μετά) σε διάψευση όσων ανέφερε ο Φώτης Κουβέλης. «Σε επίπεδο συνομιλίας Μακρόν-Τσίπρα εξετάστηκε η πιθανότητα ποσό από τα χρήματα που οφείλουν οι ευρωπαικές χώρες από τη διαφορά των ομολόγων 8 δισ. που πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να υπάρξει συνέργεια για κατασκευή φρεγατών στην Ελλάδα. Αυτή ήταν και η μόνη συνομιλία που έγινε για τις φρεγάτες» είπε χθες ο Πάνος Καμμένος.

Φιάσκο χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την υπόθεση με τη δήθεν χρονομίσθωση δύο φρεγατών από τη Γαλλία που η κυβέρνηση Τσίπρα ανακοίνωσε επισήμως την Παρασκευή 20 Απριλίου και αναγκάστηκε να... ακυρώσει πέντε ημέρες μετά, αφού προηγουμένως η γαλλική κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να διαθέσει πολεμικά πλοία στην Ελλάδα.

Εντωμεταξύ, οι Γερμανοί «Φιλελεύθεροι» υποστηρίξαν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πολιτικό παιχνίδι της Γαλλίας για πώληση στρατιωτικού υλικού στην Ελλάδα με αντάλλαγμα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, το οποίο προωθεί η Γαλλία μέσω της σύνδεσης της αποπληρωμής του με την οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου