3 Μαΐου 2018

Ρεκόρ Γκίνες για 1.374 κινεζικά drones που πέταξαν ταυτόχρονα

Η κινεζική εταιρεία EHang, απογειώνοντας 1.374 φωτισμένα drones, τα οποία πέταξαν επί 13 λεπτά, σε μια έκταση περίπου ενός χιλιομέτρου, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τον μεγαλύτερο αριθμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών-drones που πέταξαν ταυτόχρονα.

Όπως αναφέρει και το BBC, η φαντασμαγορική επίδειξη των πτήσεων έλαβε χώρα στην πόλη Σιάν. Αλλά παρά την άρτια προετοιμασία, τα drones δεν κατέστη δυνατό τελικά να συγχρονισθούν σε συγκεκριμένα «μοτίβα» πτήσης, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, αφήνοντας μια πικρή γεύση στους διοργανωτές.

Η κινεζική εφημερίδα «South China Morning Post» αναφέρθηκε, εν προκειμένω, σε «επική αποτυχία» ενώ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η EHang είχε προπληρωθεί με 10,5 εκατομμύρια γουάν (περίπου 1,4 εκατ. ευρώ) για να κάνει το «σόου» στο πλαίσιο των εορτασμών για την εργατική Πρωτομαγιά.

Η εν λόγω εταιρία είναι γνωστή, μεταξύ άλλων, για την προσπάθειά της να δημιουργήσει την πρώτη υπηρεσία μεταφοράς ανθρώπων με drones.

Το προηγούμενο αντίστοιχο ρεκόρ (σε πέταγμα drones) κατείχε η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας Intel, που είχε πετάξει 1.218 μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τον Φεβρουάριο, στους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες της Κορέας.

Πηγές: ert.gr, 
ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου