23 Μαΐου 2018

Απειλές «Ρουβίκωνα» κατά Μητσοτάκη

Απειλές κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο «Ρουβίκωνας». «Λάθος στόχο διάλεξε ο Ρουβίκωνας» απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά βίας και ανομίας εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Το καταστροφολογικό αφήγημα του κ. Μητσοτάκη έχει καταρρεύσει» απαντούν κυβερνητικές πηγές. Πιο αναλύτικά:

Οι απειλές του «Ρουβίκωνα»

Απειλές κατά του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο «Ρουβίκωνας» μέσω ανάρτησης που έκανε στο Facebook, μέλος της αναρχικής ομάδας.

«Ο Μητσοτάκης έβγαλε.. τηλεοπτικό διάγγελμα για μας. Το ακροδεξιό-νεοφιλελεύθερο υβρίδιο της ΝΔ στα καλύτερα του. Εμείς δεν βγάζουμε διαγγέλματα. Οτι είναι να πούμε στον Μητσοτάκη θα του το πούμε από κοντά και σύντομα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανάρτηση.

Σημειώνεται ότι χθες ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε δήλωση με αφορμή την επίθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας στην οποία επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Ούτε η χώρα, ούτε η Δικαιοσύνη, ούτε βέβαια οι πολίτες επιτρέπεται να γίνονται έρμαιο του κάθε Ρουβίκωνα ή άλλων ομάδων, τις οποίες η Κυβέρνηση, βέβαια, πολύ καλά γνωρίζει».

Ο Κ. Μητσοτάκης στις απειλές Ρουβίκωνα

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής στις απειλές που δέχθηκε από μέλη του «Ρουβίκωνα» και ενώ η συζήτηση περιστρεφόταν γύρω από τα φαινόμενα βίας με αφορμή την επίθεση στον Γ. Μπουτάρη.

«Λάθος στόχο διάλεξε ο Ρουβίκωνας. Απειλές σε μένα και τη Νέα Δημοκρατία δεν περνάνε» δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φράση την οποία μετέφερε και σε ανάρτησή του στο twitter.
Λάθος στόχο διάλεξε ο Ρουβίκωνας. Απειλές σε μένα και τη Νέα Δημοκρατία δεν περνάνε.

Η Eπίθεση στο ΣτΕ 

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Δευτέρας τρεις αναρχικές ομάδες πραγματοποίησαν επίθεση με μπογιές και μπουκάλια στην πρόσοψη και το πλαϊνό τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας. Την ώρα της επίθεσης υπήρχε σε εξέλιξη διάσκεψη ανωτάτων δικαστικών για τον γνωστό νόμο Κατρούγκαλου. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 7:30, από 50 με 75 άτομα, τα οποία έφτασαν ως την είσοδο του κτιρίου, ενώ έσπασαν και τζάμια. Σε ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, λίγη ωρα αργότερα, την ευθύνη ανέλαβαν οι αναρχικές ομάδες «Ρουβίκωνας», «Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας» και «Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης», σχετίζοντάς την «με την απόφασή του ΣτΕ που έκρινε συνταγματικό τον νόμο Κατρούγγαλου για μείωση των συντάξεων».

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Τελειώνετε με τους «Ρουβίκωνες»

Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε  από σήμερα από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τα περιστατικά βίας και ανομίας, όπως η πρόσφατη επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη.

«Η βία είναι μία και είναι κίνδυνος για τη δημοκρατία» είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Καταδικάστε τη βία από όπου κι αν προέρχεται. Κυρίως όμως, δεσμευτείτε να το αποδείξετε στην πράξη» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, προσθέτοντας: «Απελευθερώστε τα Εξάρχεια, απελευθερώστε τα κατειλημμένα κτήρια και δώστε τα στους πολίτες και τελειώνετε με τους Ρουβίκωνες».

Κυβερνητικές πηγές: "Το καταστροφολογικό αφήγημα του κ. Μητσοτάκη έχει καταρρεύσει" 

Ως επιβεβαίωση της "κατάρρευσης" του "καταστροφολογικού αφηγήματος" του προέδρου της ΝΔ, αξιολογούν πηγές της κυβέρνησης την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη σημερινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή. Ειδικότερα, αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ "επιχείρησε ατυχώς, για ακόμη μία φορά, να μετατοπίσει τη συζήτηση από το θέμα της οικονομίας στην ανομία, επιβεβαιώνοντας πως όλο το καταστροφολογικό αφήγημά του έχει καταρρεύσει". 

Πηγές: Στοιχεία από kathimerini.gr και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου